Elektrische bus bij fietsenstalling op station Deurne

Nieuwe diensten voor de fietsende OV-reiziger

Foto: Inge

OV-platform 9292 en de Fietsersbond bundelen de krachten. Ze gaan samen nieuwe diensten ontwikkelen voor reizigers die zowel gebruik maken van het openbaar vervoer als de fiets om op hun bestemming te komen.

In de 9292-app wordt nu ook al rekening gehouden met OV-gebruikers die een deel van hun traject met de fiets afleggen. De app toont aanbieders van huurfietsen en de beschikbaarheid van deze fietsen. Begin maart is 9292 gestart met een pilot van de verhuur van fietsen in de 9292-app, waaraan enkele duizenden testgebruikers meedoen. De nieuwe functie ‘Huren in de buurt’ komt binnenkort voor alle reizigers beschikbaar via de app.

Aansluiting fiets op OV

Verder gaat 9292 met de Fietsersbond onder meer de fietsroutes in de app verbeteren. Daarmee wil het platform stimuleren dat meer reizigers de fiets nemen voor hun voor- of natransport. “De helft van onze reizigers bereid is om tien minuten of langer te fietsen aansluitend op het openbaar vervoer. Daarnaast vindt 35 procent van de reizigers dat het geven van fietsinformatie ook goed bij onze dienstverlening past. Daarom werken wij graag samen met de Fietsersbond”, zegt directeur Joost Mortier van 9292. De combinatie van fiets en OV is ook nog eens duurzaam volgens beide organisaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.