Inchecken OV-chipkaart.
OV-chipkaart verdwijnt

In- en uitchecken met je betaalpas? Ook in Delft is het de realiteit

Inchecken OV-chipkaart.

Reizigers in Delft kunnen in stadsbussen van EBS in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard. Dat kan ook via een mobiel. Na Lelystad, Gooi en Vechtstreek, Zaanstreek en Zwolle is Delft de vijfde regio in Nederland waar dit mogelijk is. 

Betalen voor openbaar vervoer gaat de komende jaren enorm veranderen. De OV-chipkaart gaat langzaam verdwijnen en krijgt een opvolger: de contactloze betaalpas. Naast een pinpas zijn er in de toekomst ook andere mogelijkheden om te betalen voor het openbaar vervoer. Het idee achter het vernieuwende betalingsplan is dat het OV makkelijker wordt. De nieuwe betaalvormen krijgen de overkoepelde naam OVpay.

Hoe werkt het?

Reizen met een betaalpas werkt heel eenvoudig: precies hetzelfde als de OV-chipkaart. Een reiziger checkt in met een contactloze betaalpas, plastic of op een mobiel en start vervolgens de reis. Bij het verlaten van de bus checkt de reiziger uit met dezelfde betaalpas. De prijs voor de reis is nu nog gelijk aan de prijs van een reis met een OV-chipkaart zonder abonnement of korting. In een later stadium wordt het mogelijk om kortingsproducten aan de betaalpas te koppelen.

De kosten van de gemaakte reizen met een pinpas worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven. Dat bedrag is in te zien in het betaaloverzicht van de desbetreffende bank of creditcardverstrekker. Bij deze afschrijving staat ook een code vermeld, die code kan gebruikt worden om het reisoverzicht terug te vinden op www.ovpay.nl/reisoverzicht.

De OV-chipkaart verdwijnt

Momenteel is het betalen met een pinpas of creditcard een aanvulling op de mogelijkheid om te reizen met een OV-chipkaart, maar in de toekomst zal de OV-chipkaart wel helemaal verdwijnen.

Het in- en uitchecken met een betaalpas, in onder andere Delft, is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OV-betalen. Verschillende OV-bedrijven werken hierin samen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

2 reacties op “In- en uitchecken met je betaalpas? Ook in Delft is het de realiteit”

Herman Hoorweg|23.06.22|14:55

Betaalpas voor 65+ mensen geeft deze ook nu de korting op ov na 09.00 u en ook op de treinen.

Herman Hoorweg|23.06.22|15:07

Betaal kaarten voor 65+ met korting na 09.00 u zijn die nu ook in werking en ook geldig in de trein
Zijn overstap van bus op trein v.v. Nu ook zonder de extra opstaptarief opgelost.
Anders opstap bus-trein-bus/tram 3x opstaptarief geen uitzondering ; bij retour dus 2 x dus 6 x opstaptarief
Dit maakt het reizen extra duur

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.