Trans Link Systems wil schade storing chipkaart vergoeden

Trans Link Systems zegt gedupeerden van de storing in het ov-chipsysteem te compenseren. Het bedrijf is hiervoor in gesprek met de openbaar vervoerbedrijven. De storing waardoor er geen reisproducten geladen konden worden lijkt inmiddels voorbij.

Het is nog steeds onbekend waardoor de storing werd veroorzaakt.

Ov-chipkaart

Het is de tweede keer deze maand dat het onmogelijk is om bij de webshop bestelde producten op een ov-chipkaart te laden. Arriva directeur Anne Hettinga is het zat. Hij zegt hij genoeg te hebben van het “geklungel” van TLS. Hij kondigt volgens Webwereld aan de schade te gaan verhalen.

De vervoerder vindt de manier waarop TLS met de problemen omgaat zeer onprofessioneel. Als dit met het bancaire betaalsysteem zou gebeuren dan zou heel Nederland al lang op zijn kop staan.

Arriva

De vervoerder wil de helft van de dagomzet en wil ook dat de boetes die klanten kregen gecompenseerd worden. Het kan namelijk niet zo zijn dat Arriva door een slecht werkend ov-chipsysteem een slechte naam krijgt en dat de reiziger vervolgens de dupe wordt.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.