Veolia plaatst eigen kaartautomaten op stations Limburg

Veolia Transport gaat vanaf 1 maart op een aantal stations in Limburg eigen kaartautomaten plaatsen.  Dit ter vervanging van de NS-kaartautomaten die vanaf 1 maart op de regionale spoorlijnen worden weggehaald. 

Met het gebruik van de OV-chipkaart, neemt het gebruik van papieren kaartsoorten af. Daarom wordt het aantal NS-kaartverkoopautomaten beperkt op een aantal stations gelegen aan regionale spoorlijnen.

Trajecten

Voor Veolia Transport Limburg betreft dit de trajecten Roermond – Venlo – Nijmegen (Maaslijn) en Maastricht – Heerlen – Kerkrade (Heuvellandlijn). Ter vervanging plaatst Veolia Transport Limburg op de betreffende stations eigen kaartautomaten.

Ongewijzigd

Het betreft de stations Boxmeer, Cuijk, Reuver en Venray (Maaslijn) en de stations Valkenburg en Landgraaf (Heuvellandlijn). Concreet betekent dit dat straks op elke van de genoemde stations één NS-kaartautomaat staat en één Veolia-kaartautomaat.

Het kaartassortiment in de NS-kaartautomaten blijft vooralsnog ongewijzigd. Kaartjes uit de NS-kaartautomaten zijn geldig in de NS-treinen en in de Veoliatreinen.

Reizigers die alleen met Veolia reizen kunnen kaartjes uit beide automaten gebruiken. Reizigers die na hun reis met Veolia overstappen op een trein van NS moeten hun kaartje uit de NS-automaat halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.