Provincie Noord-Holland start voorbereidingen HOV het Gooi

De provincie Noord-Holland is gestart met de voorbereidingen voor het hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in het Gooi. De studiefase naar het voorkeurstracé is afgerond. Daardoor gaat nu de planfase van start.

Voor de ontwikkeling van de planfase heeft de provincie een budget van 7,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. In de planfase werken onder meer de gemeenten Hilversum, Huizen, Eemnes en Laren samen met de provincie Noord-Holland.

HOV

Er worden onder meer procesafspraken gemaakt. Daarnaast worden de ontwerpen verder uitgewerkt. Medio 2013 wordt waarschijnlijk de realisatie-overeenkomst gesloten.

In die overeenkomst staan dan afspraken over zaken als grondverwerving, financiële verdeling, risico’s, ontwerpuitwerkingen en beheer. De gemeente Blaricum doet momenteel nog niet mee met het project.

Busverbinding

Deze gemeente beraadt zich momenteel nog op haar rol en positie binnen het project. Het HOV is bedoeld om te komen tot een snelle en betrouwbare openbaar vervoerverbinding tussen Huizen en Hilversum.

Het Gooi heeft nu te kampen met een teruglopende bereikbaarheid. Met het project moet dit verbeterd worden. Met een snelle, hoogfrequente busverbinding zou er een beter alternatief ontstaan voor de auto, omdat de huidige openbaar vervoersvormen samen geen goed netwerk vormen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Provincie Noord-Holland start voorbereidingen HOV het Gooi”

Tom van Es|14.04.13|04:41

Gebruik liever het geld voor het verbeteren van de huidige lijnen, meer bussen per dag, lagere prijs voor de kaartjes en een echte nachtbus van Hilversum naar Huizen over Eemnes, Blaricum en Laren. Niet een prestige project, wat meer dan 100 miljoen kost, voor 4 minuten tijdswinst. Het Gooi heeft een uitstekend busnetwerk. Ik zal geen gebruik maken van deze bus, de auto is goedkoper dan de huidige bus, door prijsstijgingen en deze nieuwe kaartjes zullen duurder zijn. Flop in wording,

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.