GVB tram

GVB-directeur: ‘Uitslag onderzoek heeft enorme impact’

De uitslag van het onafhankelijk onderzoek naar de misstanden in de GVB-top heeft een enorme impact op het imago van het bedrijf, maar kan ook verschonend werken. Dat zegt algemeen directeur Bart Schmeink. Mede op basis van het onderzoek moeten twee directeuren het veld ruimen.

Algemeen directeur GVB, Bart Schmeink: “Ik had grote twijfels of van fraude sprake zou zijn, maar ik ben blij dat onafhankelijk onderzoek nu ook daadwerkelijk heeft aangetoond dat dit niet het geval is. Hiermee is de naam van mijn collega’s en GVB gezuiverd. Desalniettemin betreur ik dat de conclusies van de RvC voor betrokkenen persoonlijke consequenties hebben. De heer Bolier en de heer Schotte hebben veel betekend voor GVB en ik wil dat niet uit het oog verliezen”.

‘Betreur’

“Ik betreur het dat wij als bedrijf te maken hebben met dit ingrijpende hoofdstuk in onze bestaansgeschiedenis van meer dan 112 jaar. De conclusies van de RvC zijn ons duidelijk.
Dit heeft een enorme impact op ons bedrijf en op betrokkenen, maar ik ben ook van mening dat er nu voor veel mensen duidelijkheid en daarmee rust komt.”

“Zo kunnen we ons gezamenlijk focussen op onze toekomst. Vanaf begin 2012 werken we aan een nieuwe koers die samenhangt met de uitdagende fase waarin het bedrijf zich bevindt. Hierbij hechten we er grote waarde aan om een betrouwbare en betrokken partner te zijn voor al onze reizigers, relaties en andere klanten.

Amsterdam

” GVB is van Amsterdam en voor Amsterdam en we doen er alles aan om het openbaar vervoerbedrijf van onze hoofdstad te blijven. Het is dan ook van het grootste belang om alles wat we doen continu te toetsen aan aspecten als integriteit en betrouwbaarheid.”

“We hechten waarde aan de conclusies van de RvC en gebruiken deze om op dit moment deze nieuwe koers enigszins versneld in te zetten, omdat er ingrijpende veranderingen nodig zijn. Het is belangrijk om te blijven verbeteren. Natuurlijk is het op dit moment lastig en brengt het soms onzekerheid met zich mee, maar we komen er ook weer bovenop als bedrijf. Daar heb ik alle vertrouwen in. We leveren een goed product en doen dat met gemotiveerde mensen die door willen en die op dit moment met z’n allen de schouders eronder zetten”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.