ov-chipkaart

Ruim 1 miljard transacties met OV-chipkaart

Het aantal transacties met een OV-chipkaart stijgt. Eind juli zijn er dit jaar al ruim 1 miljard transacties met de OV-chipkaart gedaan. Vorig jaar werd dat aantal pas eind oktober bereikt. Dat blijkt uit cijfers van OV-chipkaart.

De stijging blijkt nog duidelijker wanneer ook gekeken wordt naar de cijfers van 2010. In dat jaar zijn in totaal 900 miljoen transacties verwerkt. In 2009 ging het om een aantal van 250 miljoen. In de cijfers zitten zowel het in- en uitchecken, het opladen van saldo en producten bij oplaadautomaten als het ophalen van bestellingen en het automatisch opladen van saldo.

Meer dan 14 miljoen kaarten

Inmiddels zijn er in Nederland ruim 14,2 miljoen OV-chipkaarten geproduceerd. Daarvan worden er wekelijks gemiddeld 2,4 miljoen kaarten gebruikt, goed voor zo’n 35 miljoen transacties.

Eind vorig jaar verdween de strippenkaart definitief uit Nederland. Op 3 november namen Noord-Brabant, Utrecht, Groningen en Drenthe als laatste provincies afscheid van de strippenkaart.

Treinkaartje nog niet weg

De Tweede Kamer besloot vorige maand dat het papieren treinkaartje voorlopig nog moet blijven. Dat kan pas verdwijnen als alle kinderziektes met de OV-chipkaart zijn opgelost.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.