Railforum, NS, Stagebegeleider van het jaar 2015, bron: Nienke van Denderen

Bob Bohlander van NS Stagebegeleider van het Jaar

Brand en reputatie-manager Bob Bohlander van NS is verkozen tot Stagebegeleider van het Jaar 2015. Dat heeft de jury van de verkiezing dinsdag bekendgemaakt bij Railforum in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat spoor- en OV-bedrijven studenten in de toekomst hard nodig zullen hebben, onder andere om data van mobiliteitsstromen in kaart te brengen.

Railforum organiseerde de verkiezing om aandacht te vragen voor het belang van goede stageplekken binnen de spoorsector. In de top drie eindigden naast winnaar Bob Bohlander projectmanager Nicole van der Velden van Movares en business unit manager SMART technologies Richard van Tilborg van Ordina.

Stagebegeleider

Uiteindelijk kwam Bohlander, nadat de jury de inzendingen op diverse criteria had getoetst, als de beste stagebegeleider uit de bus. “Ik ben bij NS gaan werken en ik had wat vooroordelen over dit bedrijf. Maar de afgelopen vier jaar waren een ontdekkingsreis in een heel dynamische wereld. Ik mag nu de mooie rol vervullen om anderen hetzelfde te laten ervaren. Samen werken we eraan om het openbaar vervoer nog beter te maken. Daar heb je studenten voor nodig.”

Voormalig NS-topman Aad Veenman reikte verder twee eervolle vermeldingen uit aan lector Jan Willem Proper van de NHTV en juryvoorzitter en onderzoeker Niels van Oort van de TU Delft. Zij begeleiden jaarlijks vanuit hun onderwijsinstelling veel enthousiaste studenten in de spoor- en OV-sector. Veenman benadrukte het belang van de stagebegeleider. “De stagebegeleider is de bruggenbouwer tussen een instelling en het bedrijf. Er moet een donor en een receptor zijn. De verbinder moet dat bij elkaar brengen.”

Verkiezing

Stagiairs stuurden de afgelopen maanden aanbevelingen over hun begeleider naar de jury. Het was de eerste keer dat er een Stagebegeleider van het Jaar verkiezing voor de spoorsector werd gehouden. Railforum wil in 2016 twee prijzen uitreiken. Eén voor de stagebegeleiders bij de bedrijven en één voor de begeleiders bij de onderwijsinstellingen.

Lees ook: ‘Stagiaires inzetten voor data-analyse OV-bedrijven’

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.