Marike van Lier Lels, RvC NS

Marike van Lier Lels lid van Raad van Commissarissen NS

Marike van Lier Lels is 3 februari toegetreden tot de Raad van Commissarissen van NS. Van Lier Lels is voor een periode van vier jaar benoemd als lid van de RvC en na die vier jaar is nog verlenging mogelijk. “Wij zijn blij met de toetreding van Marike van Lier Lels”, aldus Truze Lodder, de voorzitter van de RvC.

Lodder: “Van Lier Lels heeft in verschillende functies in binnen- en buitenland uitgebreide logistieke kennis en bestuurlijke en toezichthoudende ervaring opgedaan. Haar kennis en ervaring in combinatie met haar persoonlijke eigenschappen betekenen een verrijking voor ons team.”

Functies in het bedrijfsleven

Van Lier Lels vervult een openstaande vacature bij de Raad van Commissarissen van NS. Eerder werkte ze in verschillende posities bij Nedlloyd Lines, onder meer in Hong Kong en Singapore. Ze was verder tot 2000 Managing Director bij Van Gend & Loos Benelux en Member of the Executive Board of Deutsche Post Euro Express. Tot 2005 vervulde Van Lier Lels de positie van Executive Vice President & Chief Operating Officer bij Schiphol.

Hierna ging Van Lier Lels zich toeleggen op meer toezichthoudende functies bij bedrijven. Naast haar functie bij NS, is ze op dit moment ook lid van de Raad van Commissarissen van TKH Group N.V., een internationaal technologiebedrijf. Daarnaast vervult ze bij RELX en Eneco Holding N.V. een toezichthoudende positie.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.