Pedro Peters, RET, directeur

Pedro Peters blijft ook na pensioen voorzitter van brancheorganisatie

Pedro Peters, RET, directeur

De huidige RET-directeur Pedro Peters blijft ook na zijn pensioen in juni voorzitter van de brancheorganisatie OVNL. Hij werd na de oprichting van OVNL in 2015 eigenlijk voor 2 jaar benoemd, maar de andere directeuren in de organisatie hebben hem gevraagd langer aan te blijven. Peters zit er vanaf 1 juni dan niet meer als directeur van de RET, maar op persoonlijke titel. 

De brancheorganisatie voor OV-bedrijven werd in 2015 opgericht, nadat er acht jaar geen lang geen vergelijkbare organisatie was. De wens van de vervoerders was om intensiever samen te werken op het gebied van reisproducten, klantenservice, betaaloplossingen en innovaties en de organisatie moest bij politiek en bestuur de belangen van de vervoerders behartigen over zaken als investeringen, fiscaliteit en regelgeving.

Formele benoeming

Peters zegt er veel waarde aan te hechten dat hij mag aanblijven als directeur van deze organisatie. Hij vindt het namelijk een mooie rol, maar wilde wel alleen voorzitter blijven als alle andere OV-directeuren in de organisatie ook zouden willen dat hij ook de komende jaren die functie zou blijven vervullen. In mei moet de formele benoeming nog plaatsvinden.

Na oprichting van de organisatie roemde Peters dat de verschillende partijen weer bereid waren samen te werken. De branchevereniging die er ooit was (Mobis), klapte in 2007 uit elkaar toen de streekvervoerders eruit stapten. “De samenwerking tussen OV-bedrijven is de afgelopen jaren niet altijd optimaal geweest”, zei hij in 2015 in een interview met OVPro. “Er zijn allerlei geschillen geweest. Over marktwerking, de rol van NS of regionaal spoor. De noodzaak tot beter samenwerken wordt nu gezien.”

Pensioen

Na twaalf jaar stopt Pedro Peters op 1 juni 2017 als algemeen directeur van de Rotterdamse vervoerder RET om met pensioen te gaan. Peters startte bij de RET in 2005. Hij wordt opgevolgd door Maurice Unck. Unck heeft de afgelopen jaren bij NS gewerkt, onder meer als directeur Onderhoud & Service bij NedTrain, als commercieel directeur in de regio Noordoost en als directeur Bedrijfs- en Productontwikkeling bij NS.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.