Trein bij spoorwegovergang (foto: NS)

Joost Weekers wordt manager Aansturing NS en ProRail bij IenW

Foto NS

Joost Weekers start op 1 oktober 2018 als manager Aansturing NS en ProRail bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Weekers is momenteel werkzaam als plaatsvervangend directeur en hoofd Economische Zaken, directie Samenleving en Economie, bij de Provincie Zuid-Holland.

De afdeling Aansturing NS en ProRail bevordert de prestatieverbetering van de vervoerder en spoorbeheerder via de afspraken die in de concessie zijn vastgelegd, door daar op te sturen en te handhaven. Zo is deze afdeling verantwoordelijk voor het bewaken van de reikwijdte van de concessie en moet het ook toekomstscenario’s ontwikkelen voor de periode na de huidige concessie.

Hogesnelheidslijn

Ook de hogesnelheidslijn valt onder de zorg van Aansturing NS en ProRail. Het is de verantwoordelijkheid van deze afdeling om te waken over de prestatieverbetering op de HSL en ervoor te zorgen dat de ingroei van het alternatieve aanbod van de NS voor het vervoer over de HSL volgens de gemaakte afspraken verloopt. De afdeling let er onder andere op dat het aanbod op de HSL past binnen de kaders van veiligheid en geluid.

Loopbaan

Eerder was Weekers bij deze provincie hoofd Openbaar Vervoer en Luchtvaart en plaatsvervangend hoofd Regio’s, Subsidies en Vervoer. Hij is zijn carrière gestart bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu IenW) als senior juridisch adviseur, afdeling Spoor en Weg en Wegenverkeersrecht.

Weekers heeft Nederlands Recht gestudeerd in Maastricht en een Master of Public Administration afgerond bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in Den Haag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.