Minister van Nieuwenhuizen neemt dossier OV over

Niet staatssecretaris Stientje van Veldhoven, maar minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat houdt zich in ieder geval de komende weken met het openbaar vervoer bezig. De dossiers OV en spoor in de portefeuille vallen normaal onder de taken van de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, maar Van Veldhoven is tijdelijk aangesteld als minister van Milieu en Wonen.

Er worden enkele portefeuilles gewisseld, omdat Kajsa Ollongren, de huidige minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, door ziekte haar taken moet neerleggen. Om te zorgen dat Van Veldhoven niet te veel taken op haar bordje krijgt, is besloten om openbaar vervoer en spoor tijdelijk over te dragen aan de minister. De onderwerpen ZBO-vorming van ProRail en spoorordening blijven wel deel uitmaken van de portefeuille van Van Veldhoven.

Oplossing

De nieuwe minister Van Veldhoven werd afgelopen vrijdag door de koning beëdigd, net als staatssecretaris Raymond Knops. Hij zal voorlopig fungeren als minister van Binnenlandse Zaken. Aan het einde van de ministerraad vorige week zei Van Veldhoven dat de situatie “voor niemand ideaal is, maar we gaan het samen oplossen”.

Dit zal tot het kerstreces gaan duren. In de tussenliggende periode kan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken zich op haar ziekte en de behandeling en het herstel richten. Ze wordt nu gehinderd in het uitvoeren van taken omdat het herstel na een operatie aan haar bijholtes langer duurt dan verwacht vanwege een bijkomende medische complicatie.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minister van Nieuwenhuizen neemt dossier OV over | OVPro.nl

Minister van Nieuwenhuizen neemt dossier OV over

Niet staatssecretaris Stientje van Veldhoven, maar minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat houdt zich in ieder geval de komende weken met het openbaar vervoer bezig. De dossiers OV en spoor in de portefeuille vallen normaal onder de taken van de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, maar Van Veldhoven is tijdelijk aangesteld als minister van Milieu en Wonen.

Er worden enkele portefeuilles gewisseld, omdat Kajsa Ollongren, de huidige minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, door ziekte haar taken moet neerleggen. Om te zorgen dat Van Veldhoven niet te veel taken op haar bordje krijgt, is besloten om openbaar vervoer en spoor tijdelijk over te dragen aan de minister. De onderwerpen ZBO-vorming van ProRail en spoorordening blijven wel deel uitmaken van de portefeuille van Van Veldhoven.

Oplossing

De nieuwe minister Van Veldhoven werd afgelopen vrijdag door de koning beëdigd, net als staatssecretaris Raymond Knops. Hij zal voorlopig fungeren als minister van Binnenlandse Zaken. Aan het einde van de ministerraad vorige week zei Van Veldhoven dat de situatie “voor niemand ideaal is, maar we gaan het samen oplossen”.

Dit zal tot het kerstreces gaan duren. In de tussenliggende periode kan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken zich op haar ziekte en de behandeling en het herstel richten. Ze wordt nu gehinderd in het uitvoeren van taken omdat het herstel na een operatie aan haar bijholtes langer duurt dan verwacht vanwege een bijkomende medische complicatie.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.