Claudia Zuiderwijk GVB

Claudia Zuiderwijk nieuwe algemeen directeur bij GVB

Claudia Zuiderwijk GVB

GVB heeft met Claudia Zuiderwijk een opvolger gevonden voor voormalig algemeen directeur Alexandra van Huffelen. De nieuwe directeur start op 1 oktober. “Wij zijn ervan overtuigd dat zij de uitdagingen waar GVB de komende jaren voor staat tot een goed resultaat brengt en daarbij oog houdt voor de diversiteit en trots van deze mooie organisatie”, aldus Elfrieke van Galen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van GVB.

Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is de benoeming van de nieuwe topvrouw bij GVB bekendgemaakt. De stadsvervoerder heeft in de afgelopen maanden bewust gezocht naar een bestuurder die ervaring had met het aansturen van complexe organisaties. “Claudia Zuiderwijk heeft veel bestuurlijke ervaring opgedaan in verschillende publiek-private sectoren waaronder de Kamer van Koophandel en Tergooiziekenhuizen”, vertelt Van Galen.

ProRail

Zuiderwijk is bovendien geen nieuwkomer in de sector. Zij heeft namelijk met haar commissariaat en interim directiepositie binnen ProRail al ervaring opgedaan in de OV-sector. De komende jaren moet zij zich bezighouden met het uitvoeren van de strategie ‘Amsterdam bereikbaar voor iedereen.’ Een uitdaging is om het OV anders in te richten, zodat de groei van de stad het hoofd wordt geboden. Bovendien wil de gemeente de stad autoluwer maken.

“Om deze transitie mogelijk te maken moet het OV anders georganiseerd worden, waarbij reizigers nog steeds kunnen rekenen op betrouwbaar, veilig en comfortabel ov dat hen maximaal binnen 30 minuten van deur tot deur brengt. Door de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor het OV is deze strategie nog urgenter en uitdagender geworden”, stelt de Amsterdamse vervoerder.

Staatssecretaris

Eind januari stapte Alexandra van Huffelen op als topvrouw bij GVB. Ze verliet haar functie om staatssecretaris van Financiën te worden. Dit besluit werd in een paar dagen genomen. Haar taken zijn overgenomen door het het directieteam, waarbij Mark Lohmeijer, directeur Techniek & Operatie, optreedt als algemeen directeur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Claudia Zuiderwijk nieuwe algemeen directeur bij GVB”

Pat Rick|03.07.20|17:51

Veel succes! De belangrijkste opgave zal zijn om de regio bereikbaar te houden. Daarom goed HOV (metro) door te trekken voorbij tot de voorsteden (Hoofddorp, Z’dam, Almere), en een autoloze lifestyle te promoten zoals bij een echte METROpool hoort. De P&Rs zijn dan voor lange afstandsverkeer en de Schipholtunnel voor HSLs. Ook luchtkwaliteit kan dan verbeteren (minder fijnstof en CO2) en minder autogeluid. Verder electrificatie van de busvloot, want A’dam loopt achter, zelfs tov Limburg.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.