Trams GVB in Amsterdam (foto: Jolanda Fisser)

Twee nieuwe leden voor Raad van Commissarissen GVB

Via GVB De rechten van de foto’s zijn afgekocht. Wel graag de foto credits van de fotograaf vermelden: Jolanda Fisser

Dirk Anbeek en Peter Meijer treden toe tot de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse stadsvervoerder GVB. Op de algemene vergadering van aandeelhouders in december is Albert Bruins Slot daarnaast herbenoemd voor een derde termijn van 6,5 maand. Dat betekent dat de RvC tot 1 juli 2021 tijdelijk uit zes leden bestaat.

“De reden tot herbenoeming volgt doordat GVB zich momenteel met de toekomstige concessie, een grote wijziging in de OV-governance en de gevolgen van het coronavirus in een spannende periode bevindt”, aldus de vervoerder. “Gelet op de opgave waar GVB op dit moment voor staat en door het vertrek van twee van de vijf commissarissen dreigt veel concessiekennis verloren te gaan.” Ook de termijn van vicevoorzitter Dave del Canho liep af.

De RvC bestaat nu naast voorzitter Elfrieke van Galen uit Sigrid van Aken, Albert Bruins Slot, Peter Smink, Peter Meijer en Dirk Anbeek.

Geen onbekende

Peter Meijer (1953) is geen onbekende voor GVB. Hij is benoemd op voordracht van de Ondernemingsraad van de vervoerder, waar hij ruim twintig jaar adviseur van was. Meijer stond in totaal zo’n 300 ondernemingsraden bij in reorganisaties, fusies, overnames en arbeidsvoorwaardelijke zaken. Hij is bij meerdere vervoerders betrokken geweest als adviseur. Dat zorgt er volgens GVB voor dat hij veel OV-kennis heeft, waaronder over de assets- en infrastructuurkant.

Dirk Anbeek (1963) is CEO van Landal Greenparks en heeft een financiële achtergrond als bedrijfseconoom en registercontroller. Daarnaast heeft hij een groot deel van zijn carrière financiële rollen vervuld bij onder meer Ahold en investeringsmaatschappij Wereldhave. “Dirk Anbeek is benoemd vanwege zijn deskundigheid op het terrein van financiële, strategische en bedrijfseconomische aangelegenheden. Ook zijn ervaring met klantcontact en -beleving wordt als toegevoegde waarde gezien.”

Foto: Jolanda Fisser

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.