Tram 5 GVB

Egbert de Vries benoemd tot nieuwe voorzitter Vervoerregio

Foto Dylan

Egbert de Vries is benoemd tot nieuwe voorzitter en lid van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam. Hij is de opvolger van Sharon Dijksma, die eind vorig jaar burgemeester van Utrecht werd. De Vries werd dinsdag voorgedragen en benoemd tijdens een extra regioraad van de Vervoerregio.

De Vries werd vorige week al geïnstalleerd als wethouder Verkeer en Vervoer, Luchtkwaliteit en Water van de gemeente Amsterdam. In zijn hoedanigheid als wethouder Verkeer en Vervoer is hij nu lid van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio. Dit bestuur bestaat verder uit wethouders Marja Ruigrok (Haarlemmermeer) en Gerard Slegers (Zaanstad). Laatstgenoemde was afgelopen maand plaatsvervangend voorzitter.

Ervaring

De Vries was sinds 2014 directeur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties en tevens lid van het algemeen bestuur van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hij heeft verder jarenlang ervaring in de Amsterdamse politiek. Van 1998 tot 2002 was hij als PvdA-gemeenteraadslid belast met de portefeuille Verkeer en Vervoer. In de jaren daarna was hij deelraadslid in stadsdeel Zuid, stadsdeelvoorzitter van Oud-Zuid en vice-voorzitter van stadsdeel Zuid. De Vries studeerde biochemie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 2010 aan de UvA in de evolutionaire genetica.

“De portefeuille Verkeer en Vervoer, Water en Luchtkwaliteit is bij uitstek een sociale portefeuille. Luchtkwaliteit gaat één op één over gezondheid, toegankelijk en bereikbaar OV helpt ook zwakkeren om van A naar B te komen en met goed aanvullend openbaar vervoer kunnen we bijdragen aan het terugdringen van eenzaamheid”, zei De Vries na zijn benoeming tot wethouder. “Er is al veel gedaan, maar er moet ook nog heel veel gebeuren. Ik ga hard aan de slag om problemen op te lossen, want dat verdient deze stad.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “Egbert de Vries benoemd tot nieuwe voorzitter Vervoerregio”

Pat Rick|01.02.21|17:25

Laat Egbert betekenis geven aan meer dan Amsterdam, maar voor de hele metropoolregio. Laat metro de ruggegraat zijn voor OV in MRA en zo een autoloze lifestyle ondersteunen voor 2,5 miljoen inwoners. Vancouver: zelfde aantal mensen, ca 10 jaar later begonnen en nu 60% meer metro netwerk voor hoogwaardig en hoogfrequent OV. Moet ook rond A’dam kunnen.

@iedereen: wees moedig, voorzichtig en houd vol!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.