Deelscooter voor Arriva bus in Breda

Volop netwerkmogelijkheden tijdens online MaaS Congres

Foto: Inge

Bij online evenementen is de mogelijkheid om te netwerken meestal beperkt. Maar op het MaaS Congres op 16 en 17 maart komt daar verandering in, dankzij de inzet van een platform dat volledig is ingericht op online netwerken. De deelnemers kunnen daardoor bijvoorbeeld zelf de bedrijven, organisaties en overheden selecteren met wie ze één op één verder willen praten. Bekijk hier welke organisaties zich al ingeschreven hebben.

Het MaaS Congres beleeft op 16 en 17 maart zijn vierde editie, maar in tegenstelling tot de vorige keren is een fysiek evenement met honderden deelnemers niet mogelijk. Zij die het online congres over Mobility as a Service bijwonen, krijgen een hoogwaardig programma aangeboden waarbij ook de netwerkmogelijkheden goed zijn verzorgd. ProMedia, de organisator van het congres, zet daarvoor het platform Brella in.

“Brella geeft de mogelijkheid om, naast het streamen van het congres, ook te netwerken met alle deelnemers, sprekers en partners”, legt projectmanager Eline Hofland van ProMedia uit. “In Brella kun je zelf aangeven op welke dagen en tijden je beschikbaar bent om te netwerken en dit kun je altijd wijzigen.” Hofland legt uit dat er verschillende manieren zijn om te netwerken. Een daarvan is relevante matchmaking, zodat de deelnemers met de juiste partijen in contact komen.

Uitnodigen voor een gesprek

“Tijdens je registratie geef je aan in welke categorieën jouw interesses liggen. Je wordt vervolgens gematcht met iedereen die dezelfde interesses heeft. Bij het onderdeel ‘people’ zijn alle deelnemers te vinden, ook de eigen matches.” Mensen kunnen worden opgezocht op basis van naam, bedrijf, titel en andere filters, vertelt Hofland. “Door op het profiel van een ander te klikken, kan je diegene uitnodigen voor een tijdslot om elkaar te spreken. De ander kan dat voorstel accepteren, weigeren of een ander voorstel doen. Het één op één-gesprek kan met videobellen of via de chat plaatsvinden.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Netwerken MaaS Congres

De chat wordt ook op andere manieren ingezet. Zo is die tijdens het hele congres geopend voor alle deelnemers, zodat ze met elkaar kunnen praten over de presentaties en vragen kunnen stellen aan de sprekers. Ook in die publieke chat bestaat de mogelijkheid om op het profiel van een andere gebruiker te klikken en diegene uit te nodigen voor een gesprek. Binnen Brella kan verder contact worden gelegd met de medewerkers van de congrespartners en de sprekers. Ook met hen kan contact worden gemaakt voor verdere gesprekken, via de chat of videobellen.

Interactieve netwerksessies

Het platform is niet alleen op 16 en 17 maart tijdens het congres geopend, maar deelnemers kunnen ook in de uren en zelfs dagen daaromheen met elkaar in contact treden. Voor de extra verdieping zijn bovendien drie interactieve netwerksessies in het programma opgenomen. Deze gaan over specifieke onderwerpen, zodat deelnemers elkaar op basis van een gedeelde interesse kunnen treffen.

“KNV verzorgt een sessie over MaaS en het stimuleren van aanbod”, legt programmamaker Inge Jacobs uit. “Marktpartijen en overheden gaan daarover met elkaar in gesprek. Een andere sessie gaat over de vraag hoe MaaS kan bijdragen aan de transitie van een infragedreven naar een datagedreven overheid. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat neemt deze workshop voor zijn rekening. In de derde netwerksessie deelt de Vervoerregio Amsterdam adviezen en leerpunten over het vaststellen van een nieuwe visie op MaaS.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Volop netwerkmogelijkheden tijdens online MaaS Congres | OVPro.nl
Deelscooter voor Arriva bus in Breda

Volop netwerkmogelijkheden tijdens online MaaS Congres

Foto: Inge

Bij online evenementen is de mogelijkheid om te netwerken meestal beperkt. Maar op het MaaS Congres op 16 en 17 maart komt daar verandering in, dankzij de inzet van een platform dat volledig is ingericht op online netwerken. De deelnemers kunnen daardoor bijvoorbeeld zelf de bedrijven, organisaties en overheden selecteren met wie ze één op één verder willen praten. Bekijk hier welke organisaties zich al ingeschreven hebben.

Het MaaS Congres beleeft op 16 en 17 maart zijn vierde editie, maar in tegenstelling tot de vorige keren is een fysiek evenement met honderden deelnemers niet mogelijk. Zij die het online congres over Mobility as a Service bijwonen, krijgen een hoogwaardig programma aangeboden waarbij ook de netwerkmogelijkheden goed zijn verzorgd. ProMedia, de organisator van het congres, zet daarvoor het platform Brella in.

“Brella geeft de mogelijkheid om, naast het streamen van het congres, ook te netwerken met alle deelnemers, sprekers en partners”, legt projectmanager Eline Hofland van ProMedia uit. “In Brella kun je zelf aangeven op welke dagen en tijden je beschikbaar bent om te netwerken en dit kun je altijd wijzigen.” Hofland legt uit dat er verschillende manieren zijn om te netwerken. Een daarvan is relevante matchmaking, zodat de deelnemers met de juiste partijen in contact komen.

Uitnodigen voor een gesprek

“Tijdens je registratie geef je aan in welke categorieën jouw interesses liggen. Je wordt vervolgens gematcht met iedereen die dezelfde interesses heeft. Bij het onderdeel ‘people’ zijn alle deelnemers te vinden, ook de eigen matches.” Mensen kunnen worden opgezocht op basis van naam, bedrijf, titel en andere filters, vertelt Hofland. “Door op het profiel van een ander te klikken, kan je diegene uitnodigen voor een tijdslot om elkaar te spreken. De ander kan dat voorstel accepteren, weigeren of een ander voorstel doen. Het één op één-gesprek kan met videobellen of via de chat plaatsvinden.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Netwerken MaaS Congres

De chat wordt ook op andere manieren ingezet. Zo is die tijdens het hele congres geopend voor alle deelnemers, zodat ze met elkaar kunnen praten over de presentaties en vragen kunnen stellen aan de sprekers. Ook in die publieke chat bestaat de mogelijkheid om op het profiel van een andere gebruiker te klikken en diegene uit te nodigen voor een gesprek. Binnen Brella kan verder contact worden gelegd met de medewerkers van de congrespartners en de sprekers. Ook met hen kan contact worden gemaakt voor verdere gesprekken, via de chat of videobellen.

Interactieve netwerksessies

Het platform is niet alleen op 16 en 17 maart tijdens het congres geopend, maar deelnemers kunnen ook in de uren en zelfs dagen daaromheen met elkaar in contact treden. Voor de extra verdieping zijn bovendien drie interactieve netwerksessies in het programma opgenomen. Deze gaan over specifieke onderwerpen, zodat deelnemers elkaar op basis van een gedeelde interesse kunnen treffen.

“KNV verzorgt een sessie over MaaS en het stimuleren van aanbod”, legt programmamaker Inge Jacobs uit. “Marktpartijen en overheden gaan daarover met elkaar in gesprek. Een andere sessie gaat over de vraag hoe MaaS kan bijdragen aan de transitie van een infragedreven naar een datagedreven overheid. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat neemt deze workshop voor zijn rekening. In de derde netwerksessie deelt de Vervoerregio Amsterdam adviezen en leerpunten over het vaststellen van een nieuwe visie op MaaS.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.