Stientje van Veldhoven in trein (foto: Rijksoverheid)

Staatssecretaris Van Veldhoven stapt uit demissionair kabinet

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat verlaat per 19 juli het demissionair kabinet. De D66-bewindsvrouw stapt op omdat ze een nieuwe baan heeft, meldt het ministerie van IenW vrijdag.

Per 1 september start Van Veldhoven met haar nieuwe functie als vice-president/directeur bij World Resources Institute. Binnen D66 wordt gezocht naar een opvolger. Voorlopig neemt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de taken van de staatssecretaris over.

Van Veldhoven was sinds 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van D66 en trad in oktober 2017 aan als staatssecretaris van IenW. “We kennen haar binnen het kabinet als een zeer kundige, doelgerichte collega”, aldus premier Mark Rutte, die haar op Twitter bedankt voor een fijne samenwerking.

Lees ook: Stientje van Veldhoven wordt staatssecretaris van Infrastructuur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.