Bus Arriva Friesland

Peter van den Boogaard nieuwe hoofd van OV Ombudsman

Foto Dylan

OV Ombudsman heeft een nieuwe coördinator gevonden. Peter van den Boogaard is de opvolger van Bram Hansma, die na 2,5 jaar zijn functie neerlegde vanwege een conflict met reizigersvereniging Rover. Dat is de formele werkgever van het instituut OV Ombudsman.

Met Van den Boogaard is een coördinator gevonden die ruime ervaring heeft in de OV-sector. Zo was hij betrokken bij de oprichting van OV Oost, het samenwerkingsverband voor openbaar vervoer tussen de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. De organisatie hoopt met Van den Boogaard aan het roer de naamsbekendheid te vergroten en verder te professionaliseren.

De taken van Hansma werden sinds zijn vertrek op 1 juli 2021 waargenomen door Heleen van Keulen.

Discussie over ontvlechting

Het OV-loket werd in 2008 opgericht en in 2019 omgedoopt tot OV Ombudsman. De organisatie wordt gesubsidieerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met als doel om te bemiddelen bij klachten tussen reizigers en vervoerders waar de twee partijen samen niet uitkomen. Om het OV te verbeteren wordt elk kwartaal bovendien een rapportage opgesteld over de te ontvangen klachten.

OV Ombudsman telt vier medewerkers en valt administratief en juridisch onder reizigersvereniging Rover, waaraan de jaarlijkse subsidie van 340.000 euro wordt verleend. Deze structuur was voor Hansma aanleiding om eerder dit jaar op te stappen. Hij kon naar eigen zeggen niet onafhankelijk en vrij van druk werken. Rover weersprak dat er sprake was van inhoudelijke bemoeienis en het tegenhouden van subsidiegelden.

Op dit moment wordt vanuit het ministerie van IenW onderzoek gedaan naar de gevolgen van mogelijke ontvlechting van OV Ombudsman.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.