Marc Rosier (foto: MRDH)

Marc Rosier nieuwe manager OV bij MRDH

Persbericht MRDH

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft met Marc Rosier een nieuwe manager OV gevonden. De Zoetermeerse wethouder is de opvolger van Christel Mourik, die sinds 1 september de nieuwe secretaris-algemeen directeur van de vervoersautoriteit is.

Rosier zal vanaf 1 januari 2022 als manager OV leiding geven aan het team dat onder meer verantwoordelijkheid draagt voor de OV-concessies van de RET, HTM en EBS. Die concessies bepalen de organisatie van het openbaar vervoer in de metropoolregio. Ook zal hij voortrekker zijn in de ontwikkeling van regionaal beleid met betrekking tot het openbaar vervoer.

Portefeuillehouder OV-ontwikkeling

Op dit moment is Rosier portefeuillehouder OV-ontwikkeling binnen de bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de MRDH. Daarnaast is hij sinds 2014 in Zoetermeer als wethouder onder meer verantwoordelijk voor verkeer verkeersveiligheidsbeleid.

“Mobiliteit is één van de grote maatschappelijke uitdagingen van dit moment”, aldus de nieuwe manager OV. “Hoe zorgen we ervoor dat de bereikbaarheid van de metropoolregio wordt versterkt, juist in een tijd van toenemende verstedelijking, gezien de duurzaamheidsdoelen en de effecten van de coronacrisis? Het is geweldig om daar, samen met de medewerkers en bestuurders van de MRDH, invulling aan te mogen geven.”

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.