Stationshal Utrecht Centraal. Foto: Archief OVPro.nl
CAO-onderhandelingen

NS-medewerkers gaan protesteren tegen lage lonen

Stationshal Utrecht Centraal. Foto: Archief OVPro.nl

Leden van de vakbond VVMC verzamelen maandagochtend 20 juni op Utrecht Centraal om vanuit daar in een lange stoet naar het hoofdkantoor van de NS te lopen. Ze willen daar hun ongenoegen kenbaar maken over de huidige COA-voorstellen.

“De voorstellen die de NS heeft gedaan voor de nieuwe CAO zijn ronduit slecht”, laat vakbondsbestuurder Wim Eilert weten. “Dat vinden wij niet alleen, maar dat merken we ook aan de reacties die we krijgen van de vele medewerkers.”

De VVMC is van mening dat ze dit ongenoegen kenbaar moeten maken aan de directie van de Nederlandse Spoorwegen. “Ze moeten weten dat er grenzen zitten aan de flexibiliteit van de medewerkers en dat het tijd is voor een fatsoenlijke loonsverhoging. Als we de voorstellen van de NS zouden accepteren dan haalt niemand meer gezond de pensioenstreep”, schrijft de vakbond in de oproep voor het protest.

Afbraakvoorstel

Volgens de vakbond is alles gericht op vergroting van de capaciteit, terwijl het belang van de medewerker daar onderschikt is. De onderhandelingen zitten nu nog in de verkennende fase en daarom is het volgens VVMC nu het moment om de “afbraakvoorstellen” van tafel te halen.

De vakbond roept iedere NS-mederwerker op om maandag 20 juni om 10:30 te verzamelen op Utrecht Centraal om zo een krachtig signaal af te geven naar de NS-directie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.