Lelylijn
Europees Fonds

Nieuwe fase in Lelylijn: MIRT-onderzoek ingesteld

De plannen voor de Lelylijn zijn al jaren bekend. Ministerie van IenW

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincies Groningen, Friesland en Drenthe hebben nieuwe afspraken gemaakt over een onderzoek naar de Lelylijn, de toekomstige treinverbinding tussen Groningen, Leeuwarden en de Randstad. In het zogenoemde MIRT-onderzoek wordt gekeken hoe de economie, woningbouw en een betere bereikbaarheid elkaar kunnen versterken.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Nieuwe fase in Lelylijn: MIRT-onderzoek ingesteld”

Pat Rick|24.06.22|12:09

Doen: waarschijnlijk de goedkoopste manier om NNL (Noord Nederland) snel te ontsluiten. Want door greenfield kan men deze meteen aanleggen via de nieuwste standaarden. Goed om ook bij de Duitsers nu meteen te melden dat verdere upgrade van de Wunderline nodig is, want de upgrade van Emmerik-Oberhausen duurt ook 35 jaar.

En Almere moet eigenlijk met A’dam worden verbonden via de IJmeerlijn (dom dat de grootste voorstad niet is aangesloten op het metronetwerk van de hoofdstad): meer ruimte spoor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe fase in Lelylijn: MIRT-onderzoek ingesteld | OVPro.nl
Lelylijn
Europees Fonds

Nieuwe fase in Lelylijn: MIRT-onderzoek ingesteld

De plannen voor de Lelylijn zijn al jaren bekend. Ministerie van IenW

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincies Groningen, Friesland en Drenthe hebben nieuwe afspraken gemaakt over een onderzoek naar de Lelylijn, de toekomstige treinverbinding tussen Groningen, Leeuwarden en de Randstad. In het zogenoemde MIRT-onderzoek wordt gekeken hoe de economie, woningbouw en een betere bereikbaarheid elkaar kunnen versterken.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Nieuwe fase in Lelylijn: MIRT-onderzoek ingesteld”

Pat Rick|24.06.22|12:09

Doen: waarschijnlijk de goedkoopste manier om NNL (Noord Nederland) snel te ontsluiten. Want door greenfield kan men deze meteen aanleggen via de nieuwste standaarden. Goed om ook bij de Duitsers nu meteen te melden dat verdere upgrade van de Wunderline nodig is, want de upgrade van Emmerik-Oberhausen duurt ook 35 jaar.

En Almere moet eigenlijk met A’dam worden verbonden via de IJmeerlijn (dom dat de grootste voorstad niet is aangesloten op het metronetwerk van de hoofdstad): meer ruimte spoor

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.