Busstation Zuidplein Rotterdam. Foto: ANP
afbraak OV dreigt

Overheid overlegt met OV-sector over cruciaal financieel vangnet

Busstation Zuidplein Rotterdam. Foto: ANP

De OV-sector heeft het moeilijk en lijdt nog altijd onder de nasleep van de coronacrisis. De reizigersaantallen zijn nog niet op het oude niveau. Als de reiziger niet massaal terugkeert in de laatste maanden van het jaar, dan dreigt een grote afbreuk: 30% minder bussen, treinen, trams en metro’s. De OV-sector klopt donderdag met een laatste poging aan bij de overheid voor een financieel vangnet.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Overheid overlegt met OV-sector over cruciaal financieel vangnet | OVPro.nl
Busstation Zuidplein Rotterdam. Foto: ANP
afbraak OV dreigt

Overheid overlegt met OV-sector over cruciaal financieel vangnet

Busstation Zuidplein Rotterdam. Foto: ANP

De OV-sector heeft het moeilijk en lijdt nog altijd onder de nasleep van de coronacrisis. De reizigersaantallen zijn nog niet op het oude niveau. Als de reiziger niet massaal terugkeert in de laatste maanden van het jaar, dan dreigt een grote afbreuk: 30% minder bussen, treinen, trams en metro’s. De OV-sector klopt donderdag met een laatste poging aan bij de overheid voor een financieel vangnet.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.