Rolstoeltoegankelijk toilet nieuwe NS-Sprinter trein. Foto: NS
extra geld

Bestuursakkoord: ‘Openbaar vervoer in 2040 volledig toegankelijk’

De nieuwe NS-sprinters hebben wel rolstoeltoegaokelijke toiletten. Foto: NS

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil 10 miljoen euro extra beschikbaar stellen om het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor iedereen, blijkt uit het Bestuursakkoord Toegankelijk OV. “Alle reizigers, ook als zij een beperking hebben, horen zelfstandig gebruikt te kunnen maken van het OV”, schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen aan de Tweede Kamer. Het streven van de staatssecretaris is om het openbaar vervoer in 2040 volledig toegankelijk te hebben conform het VN-verdrag Handicap.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bestuursakkoord: ‘Openbaar vervoer in 2040 volledig toegankelijk’ | OVPro.nl
Rolstoeltoegankelijk toilet nieuwe NS-Sprinter trein. Foto: NS
extra geld

Bestuursakkoord: ‘Openbaar vervoer in 2040 volledig toegankelijk’

De nieuwe NS-sprinters hebben wel rolstoeltoegaokelijke toiletten. Foto: NS

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil 10 miljoen euro extra beschikbaar stellen om het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor iedereen, blijkt uit het Bestuursakkoord Toegankelijk OV. “Alle reizigers, ook als zij een beperking hebben, horen zelfstandig gebruikt te kunnen maken van het OV”, schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen aan de Tweede Kamer. Het streven van de staatssecretaris is om het openbaar vervoer in 2040 volledig toegankelijk te hebben conform het VN-verdrag Handicap.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.