Vervoersbedrijven blij met uitstel staking

Met blijdschap hebben de vervoersbedrijven HTM, RET en GVB gereageerd op het besluit van de vakbonden om de voor december aangekondigde acties in het openbaar vervoer in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam met 2 weken op te schorten.

Het gratis reizen op 5 december en de 24 uursstaking in de week van 12 december zijn hiermee van de baan. Vakbond Abvakabo FNV heeft woensdag besloten te wachten met de acties in het openbaar vervoer in de steden na intensieve gesprekken met de Amsterdamse verkeerswethouder Eric Wiebes (VVD).

Gedeeld

De wethouder en de vakbond hebben volgens vakbondsbestuurder Eric Vermeulen een gedeeld belang: “Wiebes strijdt voor zo veel mogelijk openbaar vervoer in zijn stad. Wij strijden voor zo veel mogelijk werkgelegenheid voor de medewerkers van het GVB”.

Tarieven

Wiebes wil de miljoenenbezuinigingen op het Amsterdamse openbaar vervoer opvangen door de tarieven aan te passen en het lijnennetwerk in Amsterdam slimmer in te richten voor het budget dat overblijft. Vermeulen wil Wiebes de kans geven zijn alternatieve plan voor een efficiënter ov verder uit te werken.

Verheugd

Zelf reageerde Wiebes verheugd op het besluit van de vakbonden. Hij is blij dat de bonden vertrouwen hebben in zijn plan dat hij in december wil presenteren, zei zijn woordvoerster. Overigens werkt hij wel mee aan de kabinetsplannen om het openbaar vervoer in Amsterdam aan te besteden. Deze aanbesteding vindt in 2013 plaats, meldt De Stentor.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vervoersbedrijven blij met uitstel staking | OVPro.nl

Vervoersbedrijven blij met uitstel staking

Met blijdschap hebben de vervoersbedrijven HTM, RET en GVB gereageerd op het besluit van de vakbonden om de voor december aangekondigde acties in het openbaar vervoer in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam met 2 weken op te schorten.

Het gratis reizen op 5 december en de 24 uursstaking in de week van 12 december zijn hiermee van de baan. Vakbond Abvakabo FNV heeft woensdag besloten te wachten met de acties in het openbaar vervoer in de steden na intensieve gesprekken met de Amsterdamse verkeerswethouder Eric Wiebes (VVD).

Gedeeld

De wethouder en de vakbond hebben volgens vakbondsbestuurder Eric Vermeulen een gedeeld belang: “Wiebes strijdt voor zo veel mogelijk openbaar vervoer in zijn stad. Wij strijden voor zo veel mogelijk werkgelegenheid voor de medewerkers van het GVB”.

Tarieven

Wiebes wil de miljoenenbezuinigingen op het Amsterdamse openbaar vervoer opvangen door de tarieven aan te passen en het lijnennetwerk in Amsterdam slimmer in te richten voor het budget dat overblijft. Vermeulen wil Wiebes de kans geven zijn alternatieve plan voor een efficiënter ov verder uit te werken.

Verheugd

Zelf reageerde Wiebes verheugd op het besluit van de vakbonden. Hij is blij dat de bonden vertrouwen hebben in zijn plan dat hij in december wil presenteren, zei zijn woordvoerster. Overigens werkt hij wel mee aan de kabinetsplannen om het openbaar vervoer in Amsterdam aan te besteden. Deze aanbesteding vindt in 2013 plaats, meldt De Stentor.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.