RET opent virtuele winkel op metrostation Rotterdam CS

Virtuele winkel, Rotterdam centraal station, metrostation, RET

RET heeft maandag

 in samenwerking met Shop2Mobi en bol.com een virtuele winkel op metrostation Rotterdam centraal station geopend. Reizigers kunnen tijdens hun reis met de RET vakantie-aankopen doen. 

Het is voor het eerst dat Nederlandse reizigers op deze manier kunnen winkelen.

De virtuele winkel is van bol.com en biedt verschillende vakantieproducten. Door de QR-codes bij de afgebeelde artikelen met een smartphone te scannen, worden deze direct besteld en afgerekend en de volgende dag thuis afgeleverd.

Vakantie-artikelen

Op een 18 meter lange muur in de hal naar de metro, trein en tramhalte staan vakantie-artikelen weergegeven, uiteenlopend van een opblaasbaar zwembad en nagellak tot een e-reader en condooms. 

Reizigers kunnen door het scannen van een QR-code met hun smartphone direct een artikel bestellen uit het virtuele schap. Door de afbeelding van het artikel te scannen met de app Layar, kan daarnaast meer informatie en interactieve content opgevraagd worden.

De Vakantiewinkel van bol.com is de eerste grote QR-code winkel in het Nederlandse openbaar vervoer. In het buitenland is het concept al langer bekend en bieden grote ketens als Tesco, eBay en Nautica deze extra dienst aan. De virtuele ewinkel is tot en met 15 augustus geopend.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.