Steffie, OV-chipkaart

Nieuwe website maakt gebruik OV-chipkaart makkelijker

Steffie, OV-chipkaart

Een nieuwe website die maandag is gelanceerd moet het gebruik van de OV-chipkaart vergemakkelijken. Op www.uitlegovchipkaart.nl is alles over de OV-chipkaart op een begrijpelijke manier in woord en beeld weergegeven. De site over de OV-chipkaart is een samenwerking van het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB) en Ieder(in), het grootste netwerk van Nederland voor mensen met een beperking en chronisch zieken.

Ieder(in) is eigenaar van www.steffie.nl waar verschillende onderwerpen uit het dagelijkse leven in heldere taal worden besproken. Ook wordt uitgelegd hoe ze werken zoals bijvoorbeeld met bankieren of hoe je veilig kunt internetten. Steffie is een vrouwelijk karakter op de website die bezoekers informatie verschaft. Ze is een begrip voor veel mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor ouderen en mensen die wat meer moeite hebben met het begrijpen van schriftelijke informatie.

Steffie

Steffie geeft sinds ook informatie over de OV-chipkaart op de nieuwe site. Dat gaat van het kopen van de OV-chipkaart, het opladen, tot het in- en uitchecken. De website Steffie.nl is begonnen in 2002 en is een hulpmiddel om ingewikkelde zaken uit het dagelijkse leven beter te begrijpen. Zo zijn er programma’s over internetten, sociale netwerken, bankzaken en vrijetijdsbesteding. De programma’s worden altijd samen gemaakt met mensen en organisaties die verstand hebben van het onderwerp waar het over gaat.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.