Leden van CNV staken

CU bezorgd over negatieve gevolgen OV-staking

De Groningse fractie van de ChristenUnie vreest dat de vele stakingen in het OV de afgelopen maanden hebben gezorgd voor een verminderd vertrouwen en tevredenheid over het openbaar vervoer bij reizigers. Buschauffeurs legden dit jaar meerdere dagen het werk neer voor een betere cao. 

De ChristenUnie stelt dat werknemers het recht hadden om te staken en benadrukt dit recht goed en belangrijk te vinden. Maar de acties in het streekvervoer waren af en toe erg vervelend voor reizigers. Bussen reden urenlang niet en reizigers die afhankelijk zijn van de bussen, konden niet op hun bestemming komen.

Korting

Frederic Geijtenbeek van de CU wil daarom van het College van Gedeputeerde Staten in Groningen weten hoeveel ritten er door de stakingen zijn uitgevallen en vraagt in hoeverre GS de mening deelt dat deze stakingen een negatieve invloed kunnen hebben gehad op het betrouwbaarheidsgevoel en de klanttevredenheid. Hij wil bovendien weten wat de omvang is van de korting die aan de vervoerders in de omgeving zal worden opgelegd voor deze staking.

Geijtenbeek vraagt de Gedeputeerde Staten om in gesprek te gaan met het OV-bureau Groningen-Drenthe en met vervoerders om het geld dat wordt gekort vanwege niet gereden ritten in te zetten om reizigers een compensatie aan te bieden. De CU denkt dat het bijvoorbeeld gebruikt zou kunnen worden om een dag gratis vervoer aan te bieden of een andere soortgelijke actie om de tevredenheid over het OV in de provincie weer te vergroten.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CU bezorgd over negatieve gevolgen OV-staking | OVPro.nl
Leden van CNV staken

CU bezorgd over negatieve gevolgen OV-staking

De Groningse fractie van de ChristenUnie vreest dat de vele stakingen in het OV de afgelopen maanden hebben gezorgd voor een verminderd vertrouwen en tevredenheid over het openbaar vervoer bij reizigers. Buschauffeurs legden dit jaar meerdere dagen het werk neer voor een betere cao. 

De ChristenUnie stelt dat werknemers het recht hadden om te staken en benadrukt dit recht goed en belangrijk te vinden. Maar de acties in het streekvervoer waren af en toe erg vervelend voor reizigers. Bussen reden urenlang niet en reizigers die afhankelijk zijn van de bussen, konden niet op hun bestemming komen.

Korting

Frederic Geijtenbeek van de CU wil daarom van het College van Gedeputeerde Staten in Groningen weten hoeveel ritten er door de stakingen zijn uitgevallen en vraagt in hoeverre GS de mening deelt dat deze stakingen een negatieve invloed kunnen hebben gehad op het betrouwbaarheidsgevoel en de klanttevredenheid. Hij wil bovendien weten wat de omvang is van de korting die aan de vervoerders in de omgeving zal worden opgelegd voor deze staking.

Geijtenbeek vraagt de Gedeputeerde Staten om in gesprek te gaan met het OV-bureau Groningen-Drenthe en met vervoerders om het geld dat wordt gekort vanwege niet gereden ritten in te zetten om reizigers een compensatie aan te bieden. De CU denkt dat het bijvoorbeeld gebruikt zou kunnen worden om een dag gratis vervoer aan te bieden of een andere soortgelijke actie om de tevredenheid over het OV in de provincie weer te vergroten.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.