GVB-directeur Alexandra Van Huffelen bij opening N:Zlijn

De opening van de Noord/Zuidlijn in foto’s en video

GVB-directeur Alexandra Van Huffelen bij opening N:Zlijn

In Amsterdam is afgelopen weekend onder veel belangstelling de Noord/Zuidlijn geopend. Ruim 60.000 mensen woonden de opening bij. Het programma bestond naast speeches van burgemeester Halsema en GVB-directeur Alexandra van Huffelen uit een bijzonder concert door het Nederlands Kamerorkest dat al spelend in de metro kwam binnenrijden. OVPro en SpoorPro waren erbij en maakten een foto- en videoverslag.

Het officiële openingsprogramma speelde zich af op twee locaties: het metrostation van Amsterdam Centraal met veel omwonenden en betrokken ondernemers uit de stad en station Noord, waar veel bouwers met hun familie, maar ook vertegenwoordigers uit de stad en andere genodigden aanwezig waren. Deelnemers aan het programma konden voor het eerst gebruikmaken van de nieuwe metroverbinding.

Bekijk hier de video:

Bekijk hier het fotoverslag:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De opening van de Noord/Zuidlijn in foto’s en video | OVPro.nl
GVB-directeur Alexandra Van Huffelen bij opening N:Zlijn

De opening van de Noord/Zuidlijn in foto’s en video

In Amsterdam is afgelopen weekend onder veel belangstelling de Noord/Zuidlijn geopend. Ruim 60.000 mensen woonden de opening bij. Het programma bestond naast speeches van burgemeester Halsema en GVB-directeur Alexandra van Huffelen uit een bijzonder concert door het Nederlands Kamerorkest dat al spelend in de metro kwam binnenrijden. OVPro en SpoorPro waren erbij en maakten een foto- en videoverslag.

Het officiële openingsprogramma speelde zich af op twee locaties: het metrostation van Amsterdam Centraal met veel omwonenden en betrokken ondernemers uit de stad en station Noord, waar veel bouwers met hun familie, maar ook vertegenwoordigers uit de stad en andere genodigden aanwezig waren. Deelnemers aan het programma konden voor het eerst gebruikmaken van de nieuwe metroverbinding.

Bekijk hier de video:

Bekijk hier het fotoverslag:

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.