Metrostation Noord/Zuidlijn Vijzelgracht

CPB zet vraagtekens bij financiering doortrekken Noord/Zuidlijn

De Amsterdamse aanvraag voor financiering voor de verlenging van de Noord/Zuidlijn en het afbouwen van de Ringlijn bij Haven-Stad is niet solide genoeg, zo oordeelt het Centraal Planbureau (CPB) na doorrekening. Daarmee krijgt de hoofdstad een nieuwe teleurstelling te verwerken.

Amsterdam had voor de verlenging van de Noord/Zuidlijn en het afbouwen van de Ringlijn op respectievelijk 3 en 1,7 miljard euro gerekend. Voor de ringlijn kwam in april geen geld uit het Nationaal Groeifonds beschikbaar, voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn werd Amsterdam mede door een kritisch geluid van het CPB niet 3 maar 1,5 miljard euro in het vooruitzicht gesteld.

Verder lezen?

Registreer nu om meer gratis artikelen te lezen.

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “CPB zet vraagtekens bij financiering doortrekken Noord/Zuidlijn”

Wiebe Goossen|01.06.21|14:00

Alleen omdat de plannen groots worden opgezet door de gemeente kan van het Rijk niet worden verwacht ongedekte cheques maar even bij te passen; tenslotte zijn de middelen bij het Rijk ook niet onbeperkt en zeker niet alleen voor de hoofdstad geoormerkt – er zijn immers ook andere dringende problemen op dit gebied doorheen het hele land.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.