Nieuwe cao voor medewerkers RET

Het personeel van de RET heeft een nieuwe tweejarige cao. Vorige maand was er al een onderhandelaarsakkoord bereikt tussen de RET en de betrokken vakbonden. Nu hebben ook de leden van de bonden die werken bij het vervoersbedrijf het akkoord goedgekeurd. De cao loopt van 1 januari 2022 tot 1 januari 2024.

In het akkoord is afgesproken dat de salarissen op verschillende manieren omhoog gaan. Per 1 februari van dit jaar krijgen de medewerkers er 80 euro bruto bij, gevolgd door een structurele loonsverhoging van 2 procent vanaf 1 februari 2023. Daarbij geldt een minimumbedrag van 65 euro bruto per maand bij een fulltime aanstelling.

Eenmalige uitkering

De afspraak is verder dat als de inflatie in 2023 hoger ligt dan 2 procent het verschil door de RET wordt aangevuld. Daarnaast krijgen werknemers die op 1 januari van dit jaar in dienst waren en dat op 28 februari nog steeds waren, een eenmalige uitkering van 850 euro bruto, op basis van een fulltime dienstverband.

De vijf bonden hebben het vorige maand bereikte onderhandelaarsakkoord positief voorgelegd aan hun leden. FNV meldt dat de aanwezige leden tijdens een ledenvergadering eerder deze maand unaniem ingestemd hebben met de cao.

Lees ook

Onderhandelaarsakkoord bereikt over nieuwe cao voor personeel RET

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.