Bus en metro RET bij Zuidplein (bron: Rick Keus)

Stroomstoring hindert deel metroverkeer in Rotterdam

Beeldbank RET, vrij te gebruiken

Door een storing op het metrotraject in Rotterdam tussen de stations Beurs en Zuidplein is nog altijd geen metroverkeer mogelijk vanwege de stroomuitval die eerder maandag ontstond, meldt vervoerder RET. Reizigers in de avondspits moeten rekening houden met extra drukte en reistijd op dit traject. De RET weet nog niet zeker of de storing voor de avondspits is opgelost.

De vervoerder adviseert “indien mogelijk vóór of na de avondspits te reizen, een alternatief te zoeken via tram of bus of op een andere manier tussen de metrostations Beurs en Zuidplein te reizen”. Wanneer de metro’s weer gaan rijden, kan de RET nog niet zeggen.

Schade herstellen

Mogelijke oorzaak is een brandje en lichte roetschade in een technische ruimte. “Die schade moet eerst hersteld worden. We werken ondertussen met man en macht om het probleem op te lossen,” zegt een woordvoerder.

Eerder maandagochtend was op dezelfde metrolijn, tussen de stations Slinge en Den Haag Centraal, ook al een storing. De RET weet niet of de storingen verband houden met elkaar.

Tussen Beurs en Zuidplein zijn pendelbussen ingezet, maar de reistijd is langer dan normaal. Reizigers kunnen nog wel gebruik maken van de trams.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie OVPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.