Hoek van Holland

Rotterdam schaalt dienstregeling strandmetro op in de avond

Metro tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Foto: Flickr/Kees Torn.

Op zomeravonden worden er meer metro’s ingezet om van en naar Hoek van Holland Strand te rijden. De Rotterdamse wethouder Vincent Karremans gaat hier voor zorgen op verzoek van de gemeenteraad, na berichtgeving in lokale media dat de treinen en het perron in de avonduren bij mooi weer propvol zijn. Strandgangers zouden niet meekunnen, omdat er te weinig ritten in de huidige dienstregeling staan.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: ANP

1 reactie op “Rotterdam schaalt dienstregeling strandmetro op in de avond”

Pat Rick|03.07.23|14:45

Het voordeel van metro is de grotere flexibiliteit en frequentie bij lagere kosten. Wellicht is het een idee om de lessen van de Hoekse Lijn te gebruiken voor het ombouwen van het spoor naar Zandvoort, als opvolger van De Blauwe Tram. Vanuit Haarlem kan men het beste aansluiten op de metro bij hub A’dam Zuid.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rotterdam schaalt dienstregeling strandmetro op in de avond | OVPro.nl
Hoek van Holland

Rotterdam schaalt dienstregeling strandmetro op in de avond

Metro tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Foto: Flickr/Kees Torn.

Op zomeravonden worden er meer metro’s ingezet om van en naar Hoek van Holland Strand te rijden. De Rotterdamse wethouder Vincent Karremans gaat hier voor zorgen op verzoek van de gemeenteraad, na berichtgeving in lokale media dat de treinen en het perron in de avonduren bij mooi weer propvol zijn. Strandgangers zouden niet meekunnen, omdat er te weinig ritten in de huidige dienstregeling staan.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: ANP

1 reactie op “Rotterdam schaalt dienstregeling strandmetro op in de avond”

Pat Rick|03.07.23|14:45

Het voordeel van metro is de grotere flexibiliteit en frequentie bij lagere kosten. Wellicht is het een idee om de lessen van de Hoekse Lijn te gebruiken voor het ombouwen van het spoor naar Zandvoort, als opvolger van De Blauwe Tram. Vanuit Haarlem kan men het beste aansluiten op de metro bij hub A’dam Zuid.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.