GVB Tram Amsterdam
OVPay

GVB maakt reizen met korting via betaalpas mogelijk

Foto: Tram van GVB in Amsterdam Foto: ProMedia.

Reizigers met een GVB-Flex abonnement hebben een nieuwe manier om met korting te reizen: met een betaalpas of creditcard. GVB is de eerste vervoerder in Nederland dat kortingsabonnementen aanbiedt voor betalingen met een betaalpas. Het reizen met leeftijdskorting op een betaalpas of creditcard is momenteel nog niet beschikbaar, maar wordt op een later tijdstip ingevoerd.

GVB Flex is een product waarmee reizigers met korting kunnen reizen op GVB-ritten. Dit is nu ook mogelijk met een betaalpas, zowel fysiek als mobiel. Het maandelijkse abonnementsgeld wordt vooraf automatisch afgeschreven. Wanneer een reis wordt gemaakt, worden de reiskosten met korting dagelijks van de betaalpas of creditcard gehaald. Deze korting geldt alleen voor reizen in de bussen, trams en metro’s van GVB. “Kortingsproducten van vervoerders op de betaalpas zijn een mooie volgende stap om reizen met het openbaar vervoer nog makkelijker te maken”, zegt Bas van Adrichem, programmamanager ov-betalen bij GVB daarover.

OVpay

In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is het eerste van de nieuwe betalingsmogelijkheden in het openbaar vervoer, die worden geïntroduceerd onder de naam OVpay. Volgend jaar wordt de OV-pas geïntroduceerd als opvolger van de huidige OV-chipkaart. Met OVpay kunnen reizigers zelf bepalen hoe ze in- en uitchecken, waardoor openbaar vervoer steeds slimmer en eenvoudiger wordt. Ook andere ov-bedrijven in Nederland werken aan de gefaseerde introductie van kortingsmogelijkheden op betaalpassen, maar deze zijn momenteel nog niet van toepassing.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

U bent ingelogd als ""

Indien dit onjuist is, kunt u uitloggen.

Nog maximaal tekens