Rotterdam Centraal.
Werkzaamheden

Geen treinen naar Rotterdam Centraal tijdens drukke winkelweekenden

Foto: Werkzaamheden in decemberweekenden Rotterdam Centraal. Foto ter illustratie. Uwe Aranas

In de weekenden van 25-26 november en 2-3 december ligt het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal stil vanwege werkzaamheden door ProRail. Voor mensen die Rotterdam willen bezoeken tijdens Black Friday en Sinterklaas, bieden de gemeente Rotterdam en vervoerder RET een oplossing.

Bezoekers die hun auto parkeren op de vijf grootste P+R-terreinen rondom de stad, waaronder Slinge in Rotterdam-Zuid, Noorderhelling bij stadion De Kuip, Meijersplein bij Rotterdam The Hague Airport, Alexander en station Kralingse Zoom, ontvangen een gratis kaartje voor het openbaar vervoer. Deze actie geldt voor in totaal ruim 4000 parkeerplaatsen.

Treinreizigers kunnen met een geldig NS-vervoerbewijs gebruikmaken van de metro vanaf Schiedam, Rotterdam Blaak, en Rotterdam Alexander om naar Rotterdam Centraal en terug te reizen. Vanaf diverse RET-metrohaltes kunnen ze vervolgens doorreizen naar een NS-station om hun reis per trein voort te zetten. Tussen verschillende metrohaltes en NS-stations rijden snel- en stopbussen, en tramlijnen verzorgen de verbinding tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Noord.

Verkeerschaos

“We hebben besloten tot gratis ov om een verkeerschaos te voorkomen”, zegt verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans. “Rotterdam wordt in deze periode traditioneel druk bezocht door bezoekers van buiten de stad. Als zij allemaal met de auto komen omdat de trein niet rijdt, staat de binnenstad binnen de kortste keren vast. Dan kom je als gezin uit Barendrecht hier niet om gezellig een dagje te winkelen, maar om een dagje in de file te staan.”

Sluitstuk

De stremmingen in beide weekenden vormen het sluitstuk van werkzaamheden van ProRail die op 23 oktober begonnen. Aan de oostkant van het station zijn perron 9 en aan de westkant perron 11 en 12 verlengd. Ook zijn wissels en sporen vernieuwd en zijn de bovenleidingen en treinbeveiliging aangepakt. De werkzaamheden moeten ervoor zorgen dat er in de toekomst meer treinen tussen Rotterdam en Den Haag kunnen rijden.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen treinen naar Rotterdam Centraal tijdens drukke winkelweekenden | OVPro.nl
Rotterdam Centraal.
Werkzaamheden

Geen treinen naar Rotterdam Centraal tijdens drukke winkelweekenden

Foto: Werkzaamheden in decemberweekenden Rotterdam Centraal. Foto ter illustratie. Uwe Aranas

In de weekenden van 25-26 november en 2-3 december ligt het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal stil vanwege werkzaamheden door ProRail. Voor mensen die Rotterdam willen bezoeken tijdens Black Friday en Sinterklaas, bieden de gemeente Rotterdam en vervoerder RET een oplossing.

Bezoekers die hun auto parkeren op de vijf grootste P+R-terreinen rondom de stad, waaronder Slinge in Rotterdam-Zuid, Noorderhelling bij stadion De Kuip, Meijersplein bij Rotterdam The Hague Airport, Alexander en station Kralingse Zoom, ontvangen een gratis kaartje voor het openbaar vervoer. Deze actie geldt voor in totaal ruim 4000 parkeerplaatsen.

Treinreizigers kunnen met een geldig NS-vervoerbewijs gebruikmaken van de metro vanaf Schiedam, Rotterdam Blaak, en Rotterdam Alexander om naar Rotterdam Centraal en terug te reizen. Vanaf diverse RET-metrohaltes kunnen ze vervolgens doorreizen naar een NS-station om hun reis per trein voort te zetten. Tussen verschillende metrohaltes en NS-stations rijden snel- en stopbussen, en tramlijnen verzorgen de verbinding tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Noord.

Verkeerschaos

“We hebben besloten tot gratis ov om een verkeerschaos te voorkomen”, zegt verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans. “Rotterdam wordt in deze periode traditioneel druk bezocht door bezoekers van buiten de stad. Als zij allemaal met de auto komen omdat de trein niet rijdt, staat de binnenstad binnen de kortste keren vast. Dan kom je als gezin uit Barendrecht hier niet om gezellig een dagje te winkelen, maar om een dagje in de file te staan.”

Sluitstuk

De stremmingen in beide weekenden vormen het sluitstuk van werkzaamheden van ProRail die op 23 oktober begonnen. Aan de oostkant van het station zijn perron 9 en aan de westkant perron 11 en 12 verlengd. Ook zijn wissels en sporen vernieuwd en zijn de bovenleidingen en treinbeveiliging aangepakt. De werkzaamheden moeten ervoor zorgen dat er in de toekomst meer treinen tussen Rotterdam en Den Haag kunnen rijden.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.