Reiziger, metro, GVB, OV-chippaal

Dijksma wil speciale OV-kaart voor toeristen ontwikkelen

Er komt dit jaar nog een speciale OV-kaart voor toeristen, waarmee zij met slechts één ticket kunnen reizen met de trein, tram, bus, metro en veerpont. Dit heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu dinsdag laten weten aan de Tweede Kamer. Dijksma wil dat deze OV-kaart in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komt, zo meldt Nu.nl. 

Onder meer D66 en de VVD hadden aan de staatssecretaris gevraagd om een dergelijke kaart waarmee toeristen gebruik kunnen maken van alle vormen van OV in Nederland. Met een OV-toeristenkaart, wordt het OV-systeem in Nederland eenvoudiger gemaakt voor buitenlandse toeristen.

Toeristenkaart

Door één kaart te ontwikkelen waarmee reizigers gebruik kunnen maken van alle vervoersmiddelen in Nederland, hoopt de Tweede Kamer dat toeristen meer gebruik gaan maken van het OV en zo dus ook geld gaan besteden in het OV. Bovendien wordt het zo ook gemakkelijker gemaakt voor buitenlandse toeristen om naar toeristische trekpleisters te reizen die minder goed bereikbaar zijn.

De Tweede Kamer riep de staatssecretaris een jaar geleden al op om een OV-toeristenkaart te ontwikkelen. Toeristen zouden nu namelijk te weinig gebruikmaken van het OV, omdat het Nederlandse systeem te verwarrend is. Buitenlandse reizigers zouden niet snappen dat ze voor elke vervoerder een nieuw kaartje moeten kopen.

Auteur: Inge Jacobs

5 reacties op “Dijksma wil speciale OV-kaart voor toeristen ontwikkelen”

kees boer|03.02.16|13:50

Dit wordt eens hoogtijd,op allerlei takken is het OV ontzettend gebruiksonvriendelijk terwijl dat in ons omringende landen heel anders is

Pieter van Mourik|04.02.16|21:39

Dijksma wil het, maar gaat ze het ook doen? Denk aan de betaalbaarheid met alle internationale kredietkaarten.

Ibo De Joode|09.02.16|11:44

Ik ben benieuwd. Ik denk niet dat het gaat lukken. Als het namelijk een voor toeristen betaalbare kaart gaat worden, dan ben ik als Nederlander 1 van de eerste die hem gaat gebruiken. Dag kaart OV voor bijv 15 Euro? Dan zaag je de poten weg onder de normale NS tarieven. Nederland is geen Barcelona, Berlijn of Brussel, want daar wordt voor zo’n kaart vaak naar verwezen.

Hans Rat|09.02.16|13:26

lijkt me niet zo moeilijk en tegen normaal tarief

Back2Bonaire|13.04.16|00:34

Worden wij van Bonaire ook een toerist gezien? Wij worden in Nederland als buitenland gezien en toch zijn wij een deel van Nederland.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dijksma wil speciale OV-kaart voor toeristen ontwikkelen | OVPro.nl
Reiziger, metro, GVB, OV-chippaal

Dijksma wil speciale OV-kaart voor toeristen ontwikkelen

Er komt dit jaar nog een speciale OV-kaart voor toeristen, waarmee zij met slechts één ticket kunnen reizen met de trein, tram, bus, metro en veerpont. Dit heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu dinsdag laten weten aan de Tweede Kamer. Dijksma wil dat deze OV-kaart in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komt, zo meldt Nu.nl. 

Onder meer D66 en de VVD hadden aan de staatssecretaris gevraagd om een dergelijke kaart waarmee toeristen gebruik kunnen maken van alle vormen van OV in Nederland. Met een OV-toeristenkaart, wordt het OV-systeem in Nederland eenvoudiger gemaakt voor buitenlandse toeristen.

Toeristenkaart

Door één kaart te ontwikkelen waarmee reizigers gebruik kunnen maken van alle vervoersmiddelen in Nederland, hoopt de Tweede Kamer dat toeristen meer gebruik gaan maken van het OV en zo dus ook geld gaan besteden in het OV. Bovendien wordt het zo ook gemakkelijker gemaakt voor buitenlandse toeristen om naar toeristische trekpleisters te reizen die minder goed bereikbaar zijn.

De Tweede Kamer riep de staatssecretaris een jaar geleden al op om een OV-toeristenkaart te ontwikkelen. Toeristen zouden nu namelijk te weinig gebruikmaken van het OV, omdat het Nederlandse systeem te verwarrend is. Buitenlandse reizigers zouden niet snappen dat ze voor elke vervoerder een nieuw kaartje moeten kopen.

Auteur: Inge Jacobs

5 reacties op “Dijksma wil speciale OV-kaart voor toeristen ontwikkelen”

kees boer|03.02.16|13:50

Dit wordt eens hoogtijd,op allerlei takken is het OV ontzettend gebruiksonvriendelijk terwijl dat in ons omringende landen heel anders is

Pieter van Mourik|04.02.16|21:39

Dijksma wil het, maar gaat ze het ook doen? Denk aan de betaalbaarheid met alle internationale kredietkaarten.

Ibo De Joode|09.02.16|11:44

Ik ben benieuwd. Ik denk niet dat het gaat lukken. Als het namelijk een voor toeristen betaalbare kaart gaat worden, dan ben ik als Nederlander 1 van de eerste die hem gaat gebruiken. Dag kaart OV voor bijv 15 Euro? Dan zaag je de poten weg onder de normale NS tarieven. Nederland is geen Barcelona, Berlijn of Brussel, want daar wordt voor zo’n kaart vaak naar verwezen.

Hans Rat|09.02.16|13:26

lijkt me niet zo moeilijk en tegen normaal tarief

Back2Bonaire|13.04.16|00:34

Worden wij van Bonaire ook een toerist gezien? Wij worden in Nederland als buitenland gezien en toch zijn wij een deel van Nederland.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.