Arriva, stadsbus, Leeuwarden

Proef met gratis OV-kaart voor toeristen in Friesland

De provincie Friesland geeft per eind april een gratis OV-kaart aan toeristen die overnachten in enkele Friese regio’s. Zo wil de provincie onder andere het gebruik van het OV een stimulans geven. De kaart is ontwikkeld door Arriva en stelt toeristen in staat om gratis te reizen in een groot deel van het OV in de noordelijke provincie.

Het gaat nu nog om een pilot met deze zogenaamde Fryslân Card. De proef begint  in het Friese merengebied en in het Drents Friese Wold. Toeristen die overnachten in de gemeenten de Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Opsterland of Ooststellingwerf kunnen gebruikmaken van deze kaart.

Financiële bijdrage

In het coalitieakkoord 2015-2019 was de ambitie vastgelegd om een gratis OV- kaart in Fryslân te introduceren voor toeristen. Voor deze eerste proef trekt de provincie 575.000 euro uit. “De Fryslân Card is een prachtig nieuw product om de vele toeristen te laten genieten van onze mooie provincie”, aldus de Friese gedeputeerde Klaas Kielstra. “Het draagt bij aan een gastvrij onthaal van toeristen in Fryslân. En we hopen dat bezoekers ook meer gebruik gaan maken van het openbaar vervoer.”

De kaart is geldig in bussen en treinen van Arriva in de hele provincie en wordt geboden aan elke toerist die een nacht verblijft in een van de vier gemeenten. Toeristen kunnen die kaart tussen half april en half oktober ophalen bij verblijfsaccommodaties in de vier gemeenten. Als de proef slaagt, zal de kaart tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in heel Fryslân verkrijgbaar zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.