OV-chipkaart, NOVB

Aanmelden OV-chip mobiel tijdelijk stilgelegd voor KPN-klanten

Door opstartproblemen met OV-chip mobiel kunnen KPN-klanten zich tijdelijk niet aanmelden voor deze nieuwe betaalmethode in het OV. Sinds vorige week konden smartphone-gebruikers met een abonnement van Vodafone of KPN inchecken in het OV met hun mobiele telefoon, mits hun telefoon voldeed aan de eisen hiervoor. Maar voorlopig is het alleen mogelijk voor Vodafone-klanten.

KPN heeft het aanmeldingsproces tijdelijk stopgezet, omdat een groot aantal gebruikers de app niet aan de praat weten te krijgen. De organisatie achter OV-chip mobiel probeert nu uit te vinden waar de problemen door veroorzaakt worden.

OV-chip mobiel

Na de lancering van de app, bleek er meteen veel interesse te bestaan. Duizenden mensen probeerden zich aan te melden en de app te downloaden. Maar lang niet iedereen slaagde erin de app ook werkend te krijgen, wat veel kritiek opleverde. Dat kwam mede doordat niet alle geïnteresseerden de juiste telefoon of simkaart hadden, omdat zij niet het juiste proces volgden en omdat de website er vorige week maandag enige tijd uit lag.

Nu blijkt er ook een probleem te zijn voor klanten met een telefoonabonnement bij KNP, Telfort, Simyo en Yes Telecom. Zij zijn gevraagd te wachten met de aanmelding voor OV-chip mobiel tot het aanmeldingsproces is verbeterd. Wel zijn er momenteel ongeveer 2500 mensen die hun mobiele telefoon kunnen gebruiken om in- en uitchecken in het openbaar vervoer, meldt de NOS.

Alternatieve betaalmethode

Betalen met een mobiele telefoon is één van de alternatieve betaalmethoden in het OV die nu bekeken wordt door de coöperatie OV-bedrijven, die eind 2015 werd opgericht. Sindsdien zijn er ook enkele proeven uitgevoerd en vorige week werd besloten OV-chip mobiel voor een kleine groep alvast uit te rollen. “De techniek van het installeren van OV-chip mobiel is nieuw en nog volop in ontwikkeling. Omdat het veel voordelen kent, willen we reizigers graag kennis laten maken met deze nieuwe manier van reizen in het OV.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aanmelden OV-chip mobiel tijdelijk stilgelegd voor KPN-klanten | OVPro.nl
OV-chipkaart, NOVB

Aanmelden OV-chip mobiel tijdelijk stilgelegd voor KPN-klanten

Door opstartproblemen met OV-chip mobiel kunnen KPN-klanten zich tijdelijk niet aanmelden voor deze nieuwe betaalmethode in het OV. Sinds vorige week konden smartphone-gebruikers met een abonnement van Vodafone of KPN inchecken in het OV met hun mobiele telefoon, mits hun telefoon voldeed aan de eisen hiervoor. Maar voorlopig is het alleen mogelijk voor Vodafone-klanten.

KPN heeft het aanmeldingsproces tijdelijk stopgezet, omdat een groot aantal gebruikers de app niet aan de praat weten te krijgen. De organisatie achter OV-chip mobiel probeert nu uit te vinden waar de problemen door veroorzaakt worden.

OV-chip mobiel

Na de lancering van de app, bleek er meteen veel interesse te bestaan. Duizenden mensen probeerden zich aan te melden en de app te downloaden. Maar lang niet iedereen slaagde erin de app ook werkend te krijgen, wat veel kritiek opleverde. Dat kwam mede doordat niet alle geïnteresseerden de juiste telefoon of simkaart hadden, omdat zij niet het juiste proces volgden en omdat de website er vorige week maandag enige tijd uit lag.

Nu blijkt er ook een probleem te zijn voor klanten met een telefoonabonnement bij KNP, Telfort, Simyo en Yes Telecom. Zij zijn gevraagd te wachten met de aanmelding voor OV-chip mobiel tot het aanmeldingsproces is verbeterd. Wel zijn er momenteel ongeveer 2500 mensen die hun mobiele telefoon kunnen gebruiken om in- en uitchecken in het openbaar vervoer, meldt de NOS.

Alternatieve betaalmethode

Betalen met een mobiele telefoon is één van de alternatieve betaalmethoden in het OV die nu bekeken wordt door de coöperatie OV-bedrijven, die eind 2015 werd opgericht. Sindsdien zijn er ook enkele proeven uitgevoerd en vorige week werd besloten OV-chip mobiel voor een kleine groep alvast uit te rollen. “De techniek van het installeren van OV-chip mobiel is nieuw en nog volop in ontwikkeling. Omdat het veel voordelen kent, willen we reizigers graag kennis laten maken met deze nieuwe manier van reizen in het OV.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.