NS test reizen op OV-chipkaart met achteraf betalen

NS start binnenkort met de eerste testen van een nieuwe betaalmethode, waarbij reizigers met hun OV-chipkaart reizen en via factuur betalen. Daardoor hoeven zij niet langer geld op hun OV-chipkaart te laden. NS Flex heeft de spoorvervoerder dit genoemd. Reizigers die gebruikmaken van NS Flex kunnen reizen via trein, bus, tram, metro, een fiets stallen en een OV-fiets huren.

Later dit jaar wordt gestart met een kleine groep testreizigers. De spoorvervoerder wil het nieuwe reizen in de loop van 2018 gefaseerd aanbieden aan andere reizigers. Daarvoor gebruikt NS de ervaringen van de testgroep voor de doorontwikkeling van deze nieuwe manier van betalen.

Factuur

De betaling vindt aan het einde van de maand plaats, wanneer alle gemaakte kosten worden afgeschreven. Maar reizigers krijgen al direct inzicht in hun reisgegevens en kunnen hun reiskosten dus op die manier in de gaten te houden. Reizigers krijgen in NS Flex ook de mogelijkheid om opties aan of uit te zetten, zoals onderweg upgraden naar de eersteklas of maandelijks je abonnement aanpassen aan je actuele reisgedrag.

NS heeft ook de ambitie om in de toekomst mogelijk nieuwe diensten aan te bieden via NS Flex, zoals het gebruik van een huurauto of een taxi. NS Flex wordt zonder abonnement beschikbaar voor een eenmalig bedrag van tien euro, inclusief een OV-chipkaart. Het is aan te vullen met een abonnement, bijvoorbeeld voor korting tijdens daluren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS test reizen op OV-chipkaart met achteraf betalen”

Kees Boer|27.01.18|23:49

Dit zal ik toejuicen,als het goed is doet de RET dit al

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.