Station Gronau (foto: provincie Overijssel)

OV-chipkaart wordt geldig tot aan Duitse station Gronau

Treinreizigers kunnen vanaf zondag 1 augustus met hun Nederlandse OV-chipkaart tot het Duitse station Gronau reizen. Op het station vlak over de grens is een in- en uitcheckpaal van Blauwnet geplaatst. Daarmee wil de provincie Overijssel OV-reizen over de grens gemakkelijker maken. Veel studenten en forensen maken gebruik van de treinverbinding tussen Enschede en Gronau.

Zij hadden tot voor kort een Duits ticket nodig om in de treinen van DB Regio naar het buurland te reizen. Vanaf volgende maand kunnen ze dus ‘gewoon’ met hun OV-chipkaart inchecken op Blauwnet-palen. In de treinen tussen Enschede en Gronau (RB51 en RB64) zijn de regionale tarieven van het Nederlandse Blauwnet en Duitse Westfalentarif beide geldig, net als kortingsabonnementen en het studentenreisproduct.

Samenwerking

De realisatie is tot stand gekomen in samenwerking met de partners Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL), Deutsche Bahn en Keolis Nederland. Dit gebeurt als onderdeel van de samenwerking tussen de Nederlandse grensprovincies en Noordrijn-Westfalen en op verzoek van reizigersorganisatie ROCOV.

De OV-chipkaart kon al gebruikt worden voor grensoverschrijdende treinreizen naar Leer en Aken en later volgt nog Emmerich. De consumentenorganisaties in het Locov pleitten er eerder dit jaar voor dat ook reizigers die met kort grensoverschrijdende stoptreinen tussen Nederland en België reizen, over de grens zouden moeten kunnen in- en uitchecken met hun OV-chipkaart.

Lees ook: Reizigersorganisaties willen ‘eenvoudigere’ treinreis naar België

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OV-chipkaart wordt geldig tot aan Duitse station Gronau | OVPro.nl
Station Gronau (foto: provincie Overijssel)

OV-chipkaart wordt geldig tot aan Duitse station Gronau

Treinreizigers kunnen vanaf zondag 1 augustus met hun Nederlandse OV-chipkaart tot het Duitse station Gronau reizen. Op het station vlak over de grens is een in- en uitcheckpaal van Blauwnet geplaatst. Daarmee wil de provincie Overijssel OV-reizen over de grens gemakkelijker maken. Veel studenten en forensen maken gebruik van de treinverbinding tussen Enschede en Gronau.

Zij hadden tot voor kort een Duits ticket nodig om in de treinen van DB Regio naar het buurland te reizen. Vanaf volgende maand kunnen ze dus ‘gewoon’ met hun OV-chipkaart inchecken op Blauwnet-palen. In de treinen tussen Enschede en Gronau (RB51 en RB64) zijn de regionale tarieven van het Nederlandse Blauwnet en Duitse Westfalentarif beide geldig, net als kortingsabonnementen en het studentenreisproduct.

Samenwerking

De realisatie is tot stand gekomen in samenwerking met de partners Zweckverband Nahverkehr Westfalen-Lippe (NWL), Deutsche Bahn en Keolis Nederland. Dit gebeurt als onderdeel van de samenwerking tussen de Nederlandse grensprovincies en Noordrijn-Westfalen en op verzoek van reizigersorganisatie ROCOV.

De OV-chipkaart kon al gebruikt worden voor grensoverschrijdende treinreizen naar Leer en Aken en later volgt nog Emmerich. De consumentenorganisaties in het Locov pleitten er eerder dit jaar voor dat ook reizigers die met kort grensoverschrijdende stoptreinen tussen Nederland en België reizen, over de grens zouden moeten kunnen in- en uitchecken met hun OV-chipkaart.

Lees ook: Reizigersorganisaties willen ‘eenvoudigere’ treinreis naar België

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.