Fietser slaat buschauffeur ziekenhuis in

NIEUWEGEIN – Een reiziger stapt de bus in. Busmaatschappijen nemen volgens FNV Bondgenoten nog onvoldoende maatregelen om hun chauffeurs te beschermen. En dat terwijl het aantal incidenten toeneemt. ANP PHOTO ILVY NJIOKIKTJIEN

Een 28-jarige man uit Zutphen heeft afgelopen zaterdag een 56-jarige buschauffeur in Apeldoorn zwaar mishandeld. Het bericht is nu pas naar buiten gekomen omdat de buschauffeur niet eerder aangifte wilde doen, meldt De Stentor. Tijdens de mishandeling is niet door omstanders ingegrepen.

De 28-jarige verdachte uit Zutphen beweert dat hij is aangereden door de bus, die hem tegemoet kwam toen hij uit de richting Reigerweg kwam aan fietsen.

De fietser kwam ten val en zag volgens zijn zeggen de bus gewoon doorrijden. Hij was vervolgens zo boos dat hij de achtervolging inzette.

Geweld

Bij de eerstvolgende bushalte smeet hij zijn fiets voor de bus, stoof de bus binnen en sloeg er meteen op los. De chauffeur zat al die tijd volkomen verrast door het grove geweld achter zijn stuur.

Het ging allemaal zo snel dat omstanders nauwelijks gelegenheid hadden in te grijpen. De verdachte nam vervolgens met zijn fiets de benen. Dankzij hulp van getuigen, die een duidelijk signalement verschaften, kon de verdachte korte tijd later in de omgeving worden gearresteerd door de politie.

Of er daadwerkelijk een aanrijding is geweest tussen de fietser en de bus en of de chauffeur daar iets van heeft gemerkt, is nog onderwerp van onderzoek.

Aangeslagen

Het slachtoffer is zwaar aangeslagen door de mishandeling. Ook onder zijn collega’s bij vervoersbedrijf Syntus is het hard aangekomen. De afgelopen jaren waren er diverse incidenten in stadsbussen met als dieptepunt een reeks overvallen op buschauffeurs.

Naar aanleiding daarvan staakte de busmaatschappij de vroegste ritten. De chauffeurs voelden zich niet veilig meer. Dat gevoel van onveiligheid heerst nog steeds onder veel chauffeurs, melden bronnen binnen het bedrijf aan de Stentor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.