Conducteur bij Sprinter op station Tilburg

Spoorwegpensioenfonds en SPOV fuseren in 2020

(foto: Marieke)

Het Spoorwegpensioenfonds en de Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV) gaan met ingang van 1 april 2020 samen verder. De pensioenfondsen zullen vanaf dan de naam Pensioenfonds Rail en Openbaar Vervoer gebruiken.

De Stichting Spoorwegpensioenfonds is het niet verplichte pensioenfonds voor medewerkers in de spoorsector. Onder andere NS-medewerkers konden zich hierbij aansluiten. De Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer bood pensioenfondsen aan werknemers die vallen onder de cao Openbaar Vervoer. Dat zijn niet de medewerkers van NS, want zij hebben een eigen cao.

Toekomstbestendig

“We bundelen onze krachten omdat de wet- en regelgeving steeds hogere eisen stelt aan alle pensioenfondsen. Zo ontstaat een groter en slagvaardiger fonds, dat nog beter op de toekomst is voorbereid”, lichten de organisaties het besluit toe.

De fusie van de twee stichtingen is al goedgekeurd door het verantwoordingsorgaan, de vakverenigingen en de werkgevers zelf. De twee geloven samen sterker en meer toekomstbestendig te zijn. Ze beloven verder dat deelnemers en werkgevers mogen blijven rekenen op de dienstverlening waar ze aan gewend zijn. Er wordt de komende maanden gewerkt aan een soepele overgang.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.