HarryLaming_bus

EBS vernoemt bus naar afzwaaiende buschauffeur

Op de EBS-stalling in Den Haag is vrijdagmiddag een bus vernoemd naar een buschauffeur die later dit jaar met pensioen gaat. Het voertuig is de ‘Harry Laming-bus’ gedoopt. De vervoerder kreeg van de zoon van de buschauffeur het verzoek om de bus een nieuwe naam te geven. 

Laming heeft bijna 45 jaar in het openbaar vervoer gewerkt als buschauffeur en eindigt zijn werkzame leven bij EBS. Deze vervoerder nam halverwege 2019 het vervoer in Haaglanden over en reageerde positief op het verzoek van Lamings zoon. Daarom werd de bus bestickerd en vrijdag onthuld.

Staat van dienst

Regiodirecteur Jan Kees Korteweg: “We vonden het een ontzettend leuk en bijzonder initiatief. Harry heeft een lange, uitstekende staat van dienst als buschauffeur en is een fijne collega. Daarbij komt dat hij een groot liefhebber is van alles wat met bussen te maken heeft. Daarom hebben we, met instemming van onze opdrachtgever MRDH, besloten om gehoor te geven aan het verzoek.”

Deze streekbus rijdt vanaf vrijdag door de Haagse regio. Het gaat om een streekbus. Er zijn voorlopig geen plannen om meer bussen te vernoemen naar medewerkers. “Dit was een uitzonderlijke situatie”, aldus Korteweg.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EBS vernoemt bus naar afzwaaiende buschauffeur | OVPro.nl
HarryLaming_bus

EBS vernoemt bus naar afzwaaiende buschauffeur

Op de EBS-stalling in Den Haag is vrijdagmiddag een bus vernoemd naar een buschauffeur die later dit jaar met pensioen gaat. Het voertuig is de ‘Harry Laming-bus’ gedoopt. De vervoerder kreeg van de zoon van de buschauffeur het verzoek om de bus een nieuwe naam te geven. 

Laming heeft bijna 45 jaar in het openbaar vervoer gewerkt als buschauffeur en eindigt zijn werkzame leven bij EBS. Deze vervoerder nam halverwege 2019 het vervoer in Haaglanden over en reageerde positief op het verzoek van Lamings zoon. Daarom werd de bus bestickerd en vrijdag onthuld.

Staat van dienst

Regiodirecteur Jan Kees Korteweg: “We vonden het een ontzettend leuk en bijzonder initiatief. Harry heeft een lange, uitstekende staat van dienst als buschauffeur en is een fijne collega. Daarbij komt dat hij een groot liefhebber is van alles wat met bussen te maken heeft. Daarom hebben we, met instemming van onze opdrachtgever MRDH, besloten om gehoor te geven aan het verzoek.”

Deze streekbus rijdt vanaf vrijdag door de Haagse regio. Het gaat om een streekbus. Er zijn voorlopig geen plannen om meer bussen te vernoemen naar medewerkers. “Dit was een uitzonderlijke situatie”, aldus Korteweg.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.