NS-trein en Arriva-trein op Groningen

‘Marktwerking heeft gefaald, maak OV weer publiek’

Foto: Inge

Na twintig jaar marktwerking is de tijd aangebroken om het openbaar vervoer in Nederland weer volledig publiek te maken. Daarvoor pleiten SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen en Kamerlid Cem Laçin in een opiniestuk op de website van de politieke partij. De coronacrisis laat volgens hen nog maar eens zien dat de markt faalt en zou overheden kans bieden om onrendabele lijnen goedkoop over te nemen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Marktwerking heeft gefaald, maak OV weer publiek’ | OVPro.nl
NS-trein en Arriva-trein op Groningen

‘Marktwerking heeft gefaald, maak OV weer publiek’

Foto: Inge

Na twintig jaar marktwerking is de tijd aangebroken om het openbaar vervoer in Nederland weer volledig publiek te maken. Daarvoor pleiten SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen en Kamerlid Cem Laçin in een opiniestuk op de website van de politieke partij. De coronacrisis laat volgens hen nog maar eens zien dat de markt faalt en zou overheden kans bieden om onrendabele lijnen goedkoop over te nemen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.