Sprinter Rotterdam CS

FNV: servicemedewerkers essentieel voor sociale veiligheid op stations

Foto Dylan

Vakbond FNV Spoor uit forse kritiek op het besluit van NS om meer dan de helft van de ticket- en servicebalies op stations te sluiten. De servicemedewerkers zijn volgens de vakbond van essentieel belang voor de sociale veiligheid op treinstations. De vakbond waarschuwt ook voor de gevolgen voor reizigers en roept op het besluit terug te draaien.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “FNV: servicemedewerkers essentieel voor sociale veiligheid op stations”

henk best|10.12.20|21:39

In een volgende stap kan langzaam de conducteur uitgefaseerd worden. Met de poortjes is controle vrijwel niet meer nodig, dat kan uitstekend met enkele controleploegen. Reisinformatie haalt iedereen uit de NS-app of andere open data. Treinen zonder conducteur rijden zonder problemen bij regionale spoorlijnen, veel S-Bahnen in Duitsland en hele drukke RER-lijnen rondom Frankrijk. Het vertrekproces is daar ook veel korter.

Uiteraard wel via een sociaal plan, gedwongen ontslagen zijn onwenselijk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

FNV: servicemedewerkers essentieel voor sociale veiligheid op stations | OVPro.nl
Sprinter Rotterdam CS

FNV: servicemedewerkers essentieel voor sociale veiligheid op stations

Foto Dylan

Vakbond FNV Spoor uit forse kritiek op het besluit van NS om meer dan de helft van de ticket- en servicebalies op stations te sluiten. De servicemedewerkers zijn volgens de vakbond van essentieel belang voor de sociale veiligheid op treinstations. De vakbond waarschuwt ook voor de gevolgen voor reizigers en roept op het besluit terug te draaien.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “FNV: servicemedewerkers essentieel voor sociale veiligheid op stations”

henk best|10.12.20|21:39

In een volgende stap kan langzaam de conducteur uitgefaseerd worden. Met de poortjes is controle vrijwel niet meer nodig, dat kan uitstekend met enkele controleploegen. Reisinformatie haalt iedereen uit de NS-app of andere open data. Treinen zonder conducteur rijden zonder problemen bij regionale spoorlijnen, veel S-Bahnen in Duitsland en hele drukke RER-lijnen rondom Frankrijk. Het vertrekproces is daar ook veel korter.

Uiteraard wel via een sociaal plan, gedwongen ontslagen zijn onwenselijk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.