Bruno Bruins (bron: HTM)

Bruno Bruins versterkt Raad van Advies van Keolis

Voormalig minister Bruno Bruins maakt vanaf 1 september deel uit van de Raad van Advies van Keolis. Openbaar vervoer is voor hem een bekende sector. Zo was hij voor zijn benoeming bij Keolis bijna een jaar interim-directeur bij HTM.

Bruins beschikt over veel bestuurlijke ervaring. Zo was hij bestuursvoorzitter van UWV, staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en lid van de Raad van Bestuur van Connexxion. Vanaf 1 september gaat Bruins niet alleen aan de slag bij Keolis, maar ook als staatsraad bij de Raad van State. Hij werd vooral bekend als voormalig VVD-minister voor Medische Zorg en Sport in het kabinet Rutte III tussen oktober 2017 en maart 2020.

Interim-directeur HTM

Sinds eind september 2020 verving Bruins algemeen directeur Jaap Bierman van HTM, die ernstig ziek werd en tijd nodig had om daarvan te herstellen.

Directeur Alex Rentier van Keolis Nederland is blij met de komst van Bruins. “Bruno Bruins heeft door diverse functies bij Westnederland, Connexxion en HTM veel strategische mobiliteitskennis vergaard. Deze ervaring evenals zijn politieke kennis, maken hem van grote toegevoegde waarde als raadslid bij Keolis. Ik verheug mij op onze samenwerking.”

Inclusief Bruins telt de Raad van Advies van Keolis nu drie leden. De andere twee zijn Pieter-Christiaan van Oranje Nassau en Cees Anker.

Lees ook

Bruno Bruins nieuwe interim-directeur bij HTM

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.