ICE, S-Bahn, DB (foto: Deutsche Bahn)

Personeel Deutsche Bahn vreest drukte door goedkope OV-pas

ICE, S-Bahn, DB (foto: Deutsche Bahn)

Personeel van Deutsche Bahn is bezorgd over grote drukte in treinen en stations door de invoering van een goedkope pas om met het openbaar vervoer te kunnen reizen. Om de impact van de sterk gestegen brandstofprijzen tegen te gaan heeft de Duitse overheid gezegd dat er een ticket komt van slechts 9 euro per maand voor reizen met het openbaar vervoer.

De pas is geldig in juni, juli en augustus en geldt voor regionale treinen, trams, metro’s en bussen in heel Duitsland. Berlijn hoopt dat mensen daardoor meer het openbaar vervoer zullen pakken in plaats van de auto om zo het brandstofverbruik te verminderen.

Personeel wil extra inzet

Maar werknemers van Deutsche Bahn vrezen voor overvolle treinen en perrons, aldus een vertegenwoordiger. Vooral in toeristische locaties kan het zeer druk worden, denken werknemers van het Duitse spoorbedrijf. Ze willen dan ook dat er extra mensen ingezet worden om alles in goede banen te leiden en chaos te voorkomen.

De goedkope OV-pas is onderdeel van een pakket maatregelen van de overheid om Duitse huishoudens te helpen met de sterk gestegen brandstofprijzen. Zo wordt onder meer ook de brandstofaccijns verlaagd.

Financieringstekort

Deutsche Städtetag, de Duitse Vereniging van Steden, voorziet een financieringstekort van miljarden door het plan en eist daarom meer geld van de federale overheid om die extra kosten te kunnen dragen. De federale regering is van plan om de bijdrage aan het lokale OV-vervoer met 3,7 miljard euro te verhogen en daaruit zouden ook de kosten van de goedkope OV-pas betaald moeten worden. Volgens de stedenkoepel is dat bedrag onvoldoende ter compensatie en resteert er nog een tekort van 1,7 miljard euro.

Bron: ANP / YT

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie OVPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.