Hilversum zondagavond afgezet. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / GinoPress
Vrijgelaten

Politie: geen verband tussen opstootje en overlijden NS-conducteur

Hilversum zondagavond afgezet. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / GinoPress

Volgens de politie is er geen verband tussen het overlijden van de NS-conducteur zondagavond in Hilversum en het opstootje dat hij kort daarvoor had in de trein met twee jongens. De jongens die na het incident zijn opgepakt, zijn inmiddels weer vrij gelaten.

De conducteur werd zondagavond onwel na een woordenwisseling en een klein opstootje met de twee zwartrijdende jongens. Er zou onder meer geduwd en getrokken zijn. De conducteur overleed op het perron in Hilversum. De jongens hebben wel een boete gekregen voor zwartrijden en voor het zich niet kunnen identificeren.

De 62-jarige conducteur werd nog gereanimeerd op het station Hilversum, maar kwam te overlijden. “Hij ging op een bankje zitten buiten de trein op station Hilversum en is toen weggezakt. Dit gebeurde kort na het invcident”, vertelt Erik Kroeze, woordvoerder van de NS.

“We enorm geschokt dat een collega overleden is bij het uitvoeren van zijn werk. Het gaat om een hoofdconducteur uit Hengelo, die jarenlang bij de NS werkte. We hebben contact met directe collega’s en familie, het is verschrikkelijk dat dit is gebeurd.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.