NS-station Schiphol Railway
Onveilig

Chaos op Schiphol na uitvallen Thalys-treinen

NS-station Schiphol. Foto: ProMedia

Het uitvallen van Thalys-treinen afgelopen zondag zorgde voor chaos op Schiphol. NS-medewerkers hebben de informatiebalie tijdelijk gesloten na “oververhitte” reizigers. De reizigers zijn direct na de kortstondige sluiting van de balies buiten de servicewinkel door een aantal NS-medewerkers tot rust gebracht en geholpen.

“De baliemedewerkers hebben zich een beetje onveilig gevoeld bij de oververhitte reizigers”, laat een woordvoerder van NS weten. De informatiebalies van de NS zijn na een half uur weer open gegaan. De NS-medewerkers hebben na sluiting buiten de balie de reizigers gekalmeerd en alternatieven geboden.

“In plaats van dat de NS-medewerkers via de informatiebalie hotels voor gestrande reizigers boekten, konden reizigers zondag zelf boeken en naderhand de kosten in rekening brengen via de klantenservice.”

Een gestrande internationale trein zorgt sneller voor paniek onder de reizigers omdat er minder alternatieven beschikbaar zijn, zegt de NS woordvoerder. “Mensen denken: hoe kom ik thuis, of hoe kom ik de nacht door? Dat levert paniek op.”

De groep gestrande reizigers was het gevolg van een grote verstoring bij de verkeersleidingspost Rotterdam.

FNV

Vakbond FNV ziet vaker dit soort incidenten. In de nieuwsbrief schrijven ze dat de NS-medewerkers steeds meer in de kou gezet worden. Het gevoel van onveiligheid bij de NS-medewerkers komt volgens FNV door het rendementsdenken van NS. “De operationele afdelingen van NS zijn tot op de schil uitgeperst. NS zet medewerkers voor een opdracht in en zodra er om ondersteuning wordt gevraagd, laat NS haar medewerkers en ook reizigers in de kou staan”, schrijft FNV.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

1 reactie op “Chaos op Schiphol na uitvallen Thalys-treinen”

Pat Rick|04.08.22|11:55

Thalys is druk bezig zijn geloofwaardigheid als alternatief voor het vliegen te verspelen. Wellicht hebben ze te veel aandacht gegeven aan de fusie met Eurostar en lopen de zaken operationeel in de soep. De incidenten van de afgelopen week waren niet van de lucht en dit helpt ook niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.