File

Drukte op de weg door NS-staking

Drukte op de weg door NS-staking. Foto: Pixabay/Kathy.

De ochtendspits was dinsdagochtend voornamelijk door de treinstaking drukker dan gebruikelijk. Door de treinstaking rijden geen NS-treinen in het hele land. De ANWB meldt dat vooral weggebruikers in de Randstad te maken kregen met vertragingen. De ANWB verwacht voor dinsdagavond ook een drukke avondspits, vanaf ongeveer 15.30 uur.

“De ochtendspits begon nogal timide. Maar vanaf ongeveer half negen begon het toch drukker te worden”, zegt een ANWB-woordvoerder. Het was vooral druk bij Amsterdam, op de A4 van Den Haag naar Amsterdam, rond Utrecht en elders in het midden van het land. “Rond negen uur stond er ruim 500 kilometer file.” In het zuiden was het in de ochtendspits op de meeste wegen rustig. De schoolvakanties zijn daar nog niet afgelopen.

“Door de staking is de drukte in het verkeer bijna verdubbeld”, zegt Jorn de Vries, directeur van Flitsmeister. “Uit data van Flitsmeister blijkt dat er normaal gezien gemiddeld 703 minuten vertraging is op een dinsdag om 8:52 uur. Vandaag was dat 1350 minuten op dat tijdstip. Dat betekent dat we ook een flinke middagspits kunnen verwachten.”

Als gevolg van de estafettestaking dinsdag in Midden-Nederland rijden er geen treinen van de NS door Nederland, met uitzondering van het traject Amsterdam Centraal – Schiphol. Het is de vierde stakingsdag van de vakbonden. Maandag lag het treinverkeer in Noord-Holland plat. Vorige week woensdag werd er al in Noord-Nederland gestaakt, en vrijdag in Zuid-Holland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.