Formule 1 Zandvoort
Zandvoort

Rover: ‘Dutch Grand Prix heeft te grote impact op treinreiziger’

Foto: Formule 1 race in Zandvoort. kivnl

Reizigersorganisatie Rover bekritiseert de invloed van de Formule 1 race in Zandvoort op het treinverkeer in de rest van het land. Het evenement, dat dit weekend plaatsvindt, leidt volgens Rover-directeur Freek Bos tot verminderde treindiensten en verstoorde verbindingen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

1 reactie op “Rover: ‘Dutch Grand Prix heeft te grote impact op treinreiziger’”

Pat Rick|28.08.23|13:54

De dienstregeling van NS moet gewoon landelijk hetzelfde blijven bij een F1 in Zandvoort. Dus geen treinen schrappen elders in het land tbv prestige van NS. Vorig jaar waren er ook al problemen, omdat er ook nog een concert was.

Dit bewijst dat men moet uitkijken naar een flexibere vorm van railtransport. Metro kan bijvoorbeeld veel hogere frequenties halen (30 per uur bijvoorbeeld) en de operationele kosten per rit zijn lager. NS probeert metro te spelen, maar is er niet geschikt voor.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rover: ‘Dutch Grand Prix heeft te grote impact op treinreiziger’ | OVPro.nl
Formule 1 Zandvoort
Zandvoort

Rover: ‘Dutch Grand Prix heeft te grote impact op treinreiziger’

Foto: Formule 1 race in Zandvoort. kivnl

Reizigersorganisatie Rover bekritiseert de invloed van de Formule 1 race in Zandvoort op het treinverkeer in de rest van het land. Het evenement, dat dit weekend plaatsvindt, leidt volgens Rover-directeur Freek Bos tot verminderde treindiensten en verstoorde verbindingen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

1 reactie op “Rover: ‘Dutch Grand Prix heeft te grote impact op treinreiziger’”

Pat Rick|28.08.23|13:54

De dienstregeling van NS moet gewoon landelijk hetzelfde blijven bij een F1 in Zandvoort. Dus geen treinen schrappen elders in het land tbv prestige van NS. Vorig jaar waren er ook al problemen, omdat er ook nog een concert was.

Dit bewijst dat men moet uitkijken naar een flexibere vorm van railtransport. Metro kan bijvoorbeeld veel hogere frequenties halen (30 per uur bijvoorbeeld) en de operationele kosten per rit zijn lager. NS probeert metro te spelen, maar is er niet geschikt voor.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.